Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

‘Joint Forces’: Gregory geeft drugsgebruik toe

Randy Gregory werd door velen gezien als een top 10-prospect in de aankomende NFL Draft. De outside linebacker van de Nebraska Cornhuskers kan echter wel eens flink wat plaatsen gaan vallen. Tijdens de Combine heeft hij namelijk teams ingelicht over het feit dat hij zo nu en dan, of eigenlijk bijna de hele dag, aan de marihuana zat.

Naar eigen zeggen begon hij met het roken van joints na het behalen van zijn diploma aan de middelbare school. In januari en april van 2014 was hij twee keer de sjaak bij een test en riskeerde hij zodoende verbanning van het team als het voor de derde keer zou gebeuren. Naar verluidt was zijn test bij de Combine ook niet helemaal clean, maar dit waren de restanten van zijn overmatige gebruik. Zelf beweert hij in december te zijn gestopt.

Gregory is open over zijn ‘misbruik’. “Ik neem het mezelf kwalijk. Het klinkt als een cliché, maar ik kan het niemand anders kwalijk nemen.” Tijdens zijn twee jaar bij Nebraska was het dagelijks raak. “Daar was het erger dan wanneer dan ook tijdens de rest van mijn leven. Ik weet nu hoe ik ben. Ik denk dat teams meer kijken naar hoe ik nu ben dan ik hoe ik was. Ze zullen zien dat ik stappen neem om beter te worden, als mens en als speler.”

Het is de vraag of ploegen dit ook zo zien, maar transparantie kun je Gregory niet ontzeggen. 29 teams lichtte hij tijdens de Combine in over zijn voorliefde voor een jonko. Voormalig NFL-headcoach Herm Edwards heeft zijn opgeworpen als zijn mentor en Gregory neemt deel aan het ontwenningsprogramma van de NFL. Het talent maakt zich zorgen, maar blijft strijdbaar. “Ja, ik maak me zorgen. Maar tegelijkertijd ben ik vol vertrouwen. Ik weet dat het goed komt aan het einde van de rit.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *