Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Jetzt geht los: NFL denkt aan Duitsland

Sinds 2007 acteert en probeert de NFL in Wembley Stadium in Londen, maar de komende jaren kunnen meer steden buiten Amerika de footballsterren verwachten. Voor wij Nederlanders is Duitsland daarin een belangrijke markt die de NFL in de toekomst wil veroveren.

Mexico, Canada en China zijn de eerste drie landen die op de agenda staan van de NFL, aldus Mark Waller van NFL International. “Wat we nu doen is ons afvragen: hoe versneller we onze agenda in Mexico, Canada en China? Die landen zijn de volgende horde en we hebben ook kantoren daar. Daarna moeten we ons afvragen waar de focus dan heengaat. Ik denk dat we het erover eens dat Brazilië en Duitsland de volgende markten zijn, waar het idee van de Pro Bowl ook vandaan komt.” De NFL is namelijk van plan om in 2017 de Pro Bowl in Brazilië plaats te laten vinden.

Waar de NFL in het Zuid-Amerikaanse land probeert de populariteit van de grond te krijgen, is men in Duitsland wat dat betreft een stuk verder. De German Football League is booming business, zien ook verschillende Nederlandse toptalenten. Meest recentelijk vertrok running back Chris Smith naar Braunschweig om zich te bewijzen bij de New Yorker Lions, een topploeg in de GFL. Bij dat team zitten ook receiver Tom van Duijn, defensive end Francis Nouvi en tight end Evan Landi.

Over bezoekersaantallen hebben de Duitsers in hun eigen league al niet te klagen, laat staan als de NFL-sterren naar onze oosterburen afreizen. De German Bowl trok de afgelopen jaren steeds ver boven de 10.000 toeschouwers en zag in de hoogtijdagen rond de millenniumwisseling zelfs 30.000 mensen op de tribunes zitten.

Waarschijnlijk gaat het qua NFL-wedstrijden in Duitsland om duels tijdens het reguliere seizoen, zoals we ze ook in Londen kennen. In Mexico heeft de NFL al onderzoek gedaan naar mogelijk speellocaties, in Duitsland lijken Frankfurt en Düsseldorf de voornaamste kandidaten om de eer binnen te trekken, maar ook Berlijn en München zijn in de race. Topografisch gezien is Düsseldorf voor Nederlandse fans uiteraard het aantrekkelijkst, aangezien die stad op een half uurtje van de grens ligt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *