Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Preview: Alphen Eagles – Amsterdam Crusaders

De battle van de titanen: De nummer 1 en 2 in de competitie en de herhaling van de afgelopen drie Tulip Bowls. Een mooi affiche dus en interessant voor elke footballliefhebber in Nederland. Maar beide teams denken daar anders over. Beiden zijn vooral bezig met het aanstaande Europese avontuur en willen elkaar ook vooral niet teveel prijsgeven. Zij verwachten elkaar in de Tulip Bowl immers weer te zien.

Amsterdam is ongeslagen en heeft goede wedstrijden met minder goede games afgewisseld. De wedstrijd tegen de Panthers kan geen goede generale geweest zijn voor de Amsterdammers, die ergens wel op eerwraak uit zijn om te laten zien dat ze met de Alpenaren kunnen wedijveren. Maar kunnen de Crusaders wel vlammen tegen de Eagles? De Eagles hebben zich laten ontglippen dat winst zondag geen topprioriteit heeft. Waar hebben wij dat eerder gehoord, maar dan uit de mond van de tegenpartij?

De Matchup
De matchup van vandaag is zeer interessant. De Eagles en de Crusaders staan 1 en 2 in zowel defensive points allowed als offensive points scored. De twee meest producerende offenses tegen de twee minst gepasseerde defenses. Deze wedstrijd kan dus alle kanten op. Wordt het een shoot out of een bloedeloze 0-0. Er valt geen pijl op te trekken.

Spelers om in de gaten te houden
Aan de Amsterdamse kant wordt gelet op het running back tandem Evenwel/Castelen. Castelen, die dit jaar nog niet veel heeft laten zien, heeft een backup rol gekregen in de eerste vier wedstrijden. De jonge Evenwel staat tweede in het rushing klassement met een mooie 8,1 average. Sean Richards heeft twee interceptions voor twee touchdowns, maar kwam vorige wedstrijd niet op het statistiekenformulier voor. De grote vraag is ook welke quarterback het publiek te zien krijgt: Joey Kraan (met een quarterback rating van boven de 100) of toch Claudio Bartolozzi?

Bij de Eagles verwacht iedereen Bouthoorn weer under center. Hij kan weer een beroep doen op Amir Anches en Jermain Charles die de meeste yards voor hun rekening nemen. Kicker Frank van der Neut is perfect op field goals en staat zelfs 5e in het scorings klassement.

Onze voorspelling
Wij verwachten dat beide teams deze wedstrijd zo snel mogelijk achter de rug willen hebben. Wij verwachten dus een saaie wedstrijd, waarbij beide teams weinig prijs geven. De wedstrijd zal beslist worden door een individuele actie. 22-17 Crusaders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *