Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Preview: Amsterdam Panthers – 010 Trojans

Het wordt “do-or-die-time” voor de Amsterdam Panthers dit weekend. Het team staat onderaan in Poule B en willen zij nog enigszins kans maken op de playoffs dan moet er gewonnen worden. De Panthers treden deze speelronde aan tegen de Trojans uit 010.

Het seizoen loopt alles behalve vlekkeloos voor de Amsterdammers. Tegen de Crusaders waren zij echter tot de laatste fase in de wedstrijd in de race voor de W. Dit geeft de Panthers ongetwijfeld hoop. Zij moeten het dan wel opnemen tegen de Trojans die hot zijn. Volledig tegen de verwachtingen in, een voorspeller kan er ook wel eens naast zitten, wonnen zij van de Hurricanes. En hoe! Met een recordaantal van 349 rushing yards renden zij het veld over alsof er geen defense stond.

Player of the Week Kevin Wesseling liet zien dat hij tot de betere running backs in Nederland hoort.

 

De Matchup
Deze wedstrijd kent twee vragen. Wie is de quarterback voor de Panthers en kunnen de Panthers de running game – lees Kevin Wesseling – stoppen.

De Panthers hebben inmiddels vier quarterbacks versleten. Dit blijkt alles behalve succesvol. In het laatste kwart van de wedstrijd tegen de Crusaders wist Sven Janssen weer voor dreiging te zorgen. Het is key dat hij speelt.

De Trojans running game loopt als een trein. Met 557 yards en een average van 7,5 yards/ carry voeren zij de league aan met 185 yards per game. De Panthers geven maar 90 yards rushing per wedstrijd op. De passing game van de Trojans is non-existing, dus kunnen de Panthers de run stoppen, dan hebben zij een kans.

 

Spelers om in de gaten te houden
De naam is al een paar keer genoemd. Kevin  Wesseling is de grote man van de Trojans. Mark van Diepen heeft 2 diepe ballen gevangen gevangen voor 100 yards, waaronder 1 van -jawel- Kevin Wesseling.

Bij de Panthers zijn alle ogen gericht op Sven Janssen. Maar ook Don Stuurland heeft laten zien dat hij gevaarlijk kan zijn op de running back positie. De Panthers defense heeft al 5 interceptions, gemaakt door 5 verschillende spelers.

Onze voorspelling
Wij verwachten een low scoring wedstrijd, waarbij de Panthers er alles aan doen om de rushing attack van de Trojans te stoppen. Met een gezonde Sven Janssen kan Panthers verrassen: 18-14 Panthers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *