Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Preview: Hilversum Hurricanes – Arnhem Falcons

Hilversum Hurricanes begon het seizoen sterk, maar had vorige wedstrijd tegen de Trojans niets in te brengen. Zij konden de run niet stoppen. Deze week mogen zij bij die andere powerhouse op visite. Geen team heeft zoveel yards over de grond bij elkaar gesprokkeld als de Arnhem Falcons. Het Stamper-Harris tandem ramt op traditionele wijze over het veld. Zo ook lieten zij niets heel van Nijmegen, dat in twee wedstrijden ruim 340 yards over de grond heeft moeten toestaan.

Voor beide ploegen betekent winst een grote stap richting de playoffs. Een verlies betekent vooral voor Hilversum dat de goede seizoenstart teniet is gedaan en dat er een spannend tweede deel van het seizoen aanbreekt. Een lastige tweede helft van het seizoen, want Hilversum staat nog oog in oog met Crusaders (2x) en Alphen Eagles.

De Matchup
Ondanks de aandacht voor de running game van de Falcons, zijn zij gewoon een heel all round football team dit jaar.  Naast de 700 rusting yards en acht touchdowns staan 500 passing yards en zeven touchdowns.

Veel teams worden in de maling genomen met big passing plays. Het 32 yard gemiddelde van Jermaine Ramsey zegt genoeg. Quarterback AJ Hobbelink weet zijn receivers downfield te vinden op plays dat iedereen een running play verwacht. De Hurricanes zijn er op gebrand om de run te stoppen, maar kunnen zij tegelijkertijd de receivers in bedwang houden?

Op offense doen de Hurricanes het ook heel behoorlijk, maar zijn meer gericht op de arm van Maurice Tielen dan op de ground game. Hij zal dan uit moeten kijken voor Milan Lentze. De safety van de Falcons staat comfortabel bovenaan in het turnover klassement van de league en hoopt deze week zijn zesde onderschepping te vangen.

Onze voorspelling
Wij denken aan een close game, waarin de Falcons net aan het langste eind trekken. 34-31

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *