Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Preview: Nijmegen Pirates – Lightning Leiden

Terwijl in Amsterdam de battle der titanen uitgevochten wordt, vind er in Nijmegen ook een battle plaats. Deze tussen twee teams die allebei nog geen wedstrijd gewonnen hebben.

Nijmegen staat er het slechtst voor in de Eredivisie. Met 0 gewonnen en 4 verloren wedstrijden staan de Pirates onderaan in Poule A. Het doelsaldo van 6 voor en 127 tegen is zelfs in beide categorieën de slechtste in de hele leauge. Het wil de Nijmegenaren maar niet lukken een vuist te maken tegen welk team dan ook.

Er is toch een lichtpuntje. Afgelopen wedstrijd tegen de Falcons gaf de ploeg het minste punten op dit seizoen en ook werd de eerste touchdown gescoord. Dit biedt perspectief.

De Leidenaren komen van een indrukwekkende wedstrijd tegen de Crusaders. Hoewel zij de wedstrijd verloren met 21-7 lieten zij zien dat ze de bal konden verplaatsen tegen de nummer 2 defense in Nederland. Een van deze twee teams zal vandaag de eerste winst van het seizoen boeken.

De Matchup
In bijna alle statistieken staan Lightning en de Pirates bij elkaar in de buurt. Ze zijn dus aan elkaar gewaagd. Een interessante matchup is de offense van Nijmegen tegen de defense van Leiden. De offense van Nijmegen produceert slechts 81 yards/game en staat hiermee helemaal onderaan in de rankings. De Lightning defense geeft juist de meeste yards/game op, namelijk 320. Dit moet hoopgevend zijn voor Nijmegen, zeker nadat zij vorige week eindelijk de endzone vonden.

Spelers om in de gaten te houden
Leiden leunt op Glenn van Gorcum. De kleine running back schraapt zijn yards moedig bij elkaar. Ook schijnt dat quarterback Dany Ortega weer een beroep kan doen op Brian Spapens, de tight end die terug is in Nederland. Receivers Robert van den Brink en veteraan Wim Hoekstra maken de air attack compleet.

Aan Nijmeegse zijde zullen waarschijnlijk Jeroen van Hilten en Jameson Paesch elkaar weer afwisselen op de quarterback positie, terwijl Steven Austin en Roel van Teeffelen de bal zullen rennen. Bart Ebben hoopt zijn tweede touchdown te vangen.

Onze voorspelling
Wij zien de Leidenaren deze wedstrijd winnen. 24-12

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *