Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Rematch Tulip Bowl valt in het water

Het affiche was mooi: het titanengevecht in Sloten tussen twee ongeslagen teams. De nummer 1 en 2 defense in de Eredivisie, maar ook de twee meest scorende teams. De wedstrijd tussen de Crusaders en Eagles viel echter letterlijk in het water (foto: Sander Evenwel).

De regen kwam met bakken uit de hemel en iedereen was maar wat blij dat de wedstrijd voorbij was, zodat de kleedkamers en kantine weer opgezocht kon worden. Vanwege dit weer werd er nauwelijks gepassed. Beide ploegen hadden moeite met ball security, wat een aantal turnovers als gevolg had.

Het was overduidelijk te zien dat beide teams niet van plan waren om het achterste van hun tong te laten zien deze zondag middag. De Eagles speelden zonder quarterback Richard Bouthoorn. Ananias Semedo was zijn vervanger en hij had het moeilijk in de passing game. Hierdoor werd Alphen heel eenzijdig. Met runs van Jermaine Charles, Danny van Brussel en Semedo werd geprobeerd wat yards bij elkaar te sprokkelen. Dit lukte amper en de offense zag eruit alsof ze amper samen hadden getraind de afgelopen weken. Geen enkel moment leek het erop dat de defense van de Crusaders het moeilijk kreeg. Vooral Rajiv Hooi speelde een goeie wedstrijd en wist meer dan eens te voorkomen dat Semedo ervandoor ging op een QB-keep.

De offense van de Crusaders kon op haar beurt maar weinig doen tegen de verdediging van de Eagles. Toch kwamen zij een paar keer in de buurt van de redzone van de Alphenaren. Individuele fouten zorgden er telkens voor dat zij uit scoringspositie raakten. De Eagles konden lang stand houden, vooral dankzij goed spel van Erwin Gloudemans en Ido Bernadicas, die de running game van Amsterdam continue verstoorden.

Lang leek het erop dat deze wedstrijd in 0-0 zou eindigen na reguliere speeltijd.  Diep in het vierde kwart zorgde Joey Kraan voor een van de weinige highlights van de wedstrijd. Op 3rd and 25 creëerde hij uit het niets toch nog iets. Dankzij een scramble van 20 yards die de Crusaders in de redzone van Alphen bracht. Op 4th and 5 zorgde een end around voor een first down binnen de 10 yardline van de Eagles. Drie plays later scoorde Kraan op een ouderwetse QB sneak de enige touchdown van de wedstrijd. De Eagles kregen de bal nog terug met een minuut te spelen, maar konden hier niets meer mee doen.

Veel valt niet over deze wedstrijd te zeggen. De pass happy offense van Alphen werd niet tentoongesteld en dankzij de vele blessures aan de kant van de Crusaders gaf dit geen goed beeld van het team. Beide teams zullen blij zijn dat deze wedstrijd gespeeld is en dat ze nagenoeg ongehavend uit de strijd zijn gekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *