Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Ter Haar bewijst meerwaarde voor 010 Trojans

Het gevecht tussen de 010 Trojans en de Amsterdam Panthers was niet alleen een bitch fight, maar ook nog eens een moddergevecht. Net zoals bij de andere drie American footballpotjes, regeerde ook in deze battle het weer. En hondenweer mag het oprecht worden genoemd, want voor en na de wedstrijd waren er enkele plagerige opstootjes die zich ook in het veld doorvertaalde (foto: Martin Damen).

010 Trojans (of is het Rotterdam Trojans, getuige de beachflags die de organisatie mee had gesjouwd?) begon aan de wedstrijd met de league leader in rushing yards Kevin Wesseling, dus het mag geen verrassing heten dat het gameplan van de Rotterdammers voornamelijk uit de running game bestond. Quarterback Leroy ter Haar heeft te weinig laten zien om de coaches naar de passing game te laten grijpen. Die stellingname bleek later in de wedstrijd goud waard.

Ondanks de aanwezigheid van running back Wesseling bleef echte terreinwinst uit. Net zoals de week hiervoor had de verdediging van Amsterdam Panthers zich goed weten te wapenen tegen de aanval van de tegenpartij. In de eerste helft zag het publiek voor de tweede week op rij slechts een paar opwindende momenten.

Een van die momenten kwam op naam van Sven Janssen. De beresterke quarterback van de Panthers wist zich schijnbaar een weg te banen door Troje, maar zijn touchdown werd teruggefloten door een holding overtreding.

Penalties waren sowieso deze middag het grote manco. Door nieuwe regelgeving (waarbij late hits ook worden beschouwd als unsportsmanlike contact) kregen de Amsterdammers maar liefst vier keer een conduct-penalty tegen zich gegooid. Hierdoor sneden de Amsterdammers zich in de vingers en liepen de emoties ook in het veld hoog op.

Een van de penalties zorgde ervoor dat de wedstrijd niet op overtime afstuurde. De vaak onzichtbare quarterback Leroy ter Haar liet nu zijn meerwaarde zien en liep op een quarterback keep voorbij de endzone pylon voor de eerste en beslissende touchdown van de wedstrijd. Ter Haar: “Ik ervaar bij de 010 Trojans een sterk teamverband. Met deze coaches kunnen we nog veel leren en groeien. Het is aan ons om te bewijzen dat we in de Eredivisie thuishoren en dat zullen we blijven doen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *