Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Illegale stadionherrie kost Falcons draft pick

De Atlanta Falcons raken een 5e ronde draft pick in 2016 kwijt als straf voor het blazen van kunstmatige juichgeluiden door de speakers. Saillant detail is dat de Falcons er niet echt beter van gingen spelen. Ze verloren meer dan de helft van de thuiswedstrijden in 2013 en 2014. 

De fans van de Amsterdam Admirals, de Orange Army, stonden er in de dagen van de NFLEuropa om bekend héél véél herrie te kunnen maken. Een crime voor de aanval van de bezoekers. Het publiek van de Atlanta Falcons is níet deze twaalfde man. Om wat extra ondersteuning te bieden speelden de Falcons twee jaar lang opgenome publieksgeluiden door de stadionspeakers. Zonder succes, want in het Georgia Dome wonnen ze in 2013 maar drie wedstrijden, ten opzicht van vier keer winst in de zeven thuiswedstrijden het afgelopen seizoen (wedstrijd acht was in Londen, red.).

Ze verloren niet alleen wedstrijden, maar in 2016 ook hun vijfde ronde draft pick. Bovendien mogen ze als team 350.000 dollar boete betalen. Directeur Event Marketing van de Falcons, Roddy White (niet te verwarren met de Falcons’ sterreceiver) is persoonlijk geslachtofferd voor deze actie en is ontslagen. Mocht hij elders in de NFL emplooi vinden, dan moet hij nog acht wedstrijd schorsing uitzitten. GM Rich McKay is daarbij vanaf 1 april ontheven van zijn nevenfunctie als voorzitter van de NFL Competition Committee  (verantwoordelijk regels in de NFL).

Benieuwd of de fans van de Atlanta Falcons zich dit persoonlijk aanrekenen en zich in 2015 wat minder als theaterpubliek gaan gedragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *