Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

010 Trojans dienen klacht in tegen Panthers

De 010 Trojans hebben naar verluidt een klacht ingediend bij de Tuchtcommissie van de AFBN naar aanleiding van de gespannen sfeer vorige afgelopen weekend voor, tijdens en na het duel tegen de Amsterdam Panthers. De twee ploegen speelden afgelopen zondag op de Bok de Korverweg tegen elkaar. Het duel werd met 0-6 gewonnen door de bezoekers.

Volgens ingewijden beseft het bestuur van 010 Trojans terdege dat spelers uit Rotterdam zich hebben laten verleiden tot onacceptabel gedrag, als reactie op acties van de Amsterdamse gastheer. De Trojans willen echter de Tuchtcommissie inschakelen om het intimiderende en ongastvrije gedrag van de Panthers afgelopen zondag aan de kaak stellen.

Volgens een van de aanwezige officials was er geen sprake van excessief gedrag, alhoewel de beide ploegen wel de grenzen van het ontoelaatbare opzochten. Jeannette Willems: “Voorafgaand aan de wedstrijd waren er wat opstootjes en na de wedstrijd is er mogelijk wat duw- en trekwerk geweest, maar het is nergens uit de hand gelopen.”

De versie van de dienstdoende official wordt onderstreept door het bestuurslid van de Panthers, Nancy ter Meulen-Hilgers: “Er waren inderdaad wat emoties aan beide kanten voor en na de game. Beide partijen hebben excuses aangeboden aan elkaar. Daarmee is voor ons de kous af.”

Wat de Tuchtcommissie inhoudelijk met de zaak gaat doen is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *