Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

AFBN dringend op zoek naar zebra’s

Een van de grootste struikelblokken in het samenstellen van het Nederlandse American football-programma is het aantal referees van vaderlandse bodem dat kan worden ingezet.

Ook tijdens het seizoen gebeurt het nog regelmatig dat speellocaties opgeheven moeten worden, vanwege een tekort aan beschikbare zebra’s. Meeste recente voorbeeld kwam vandaag, toen Wedstrijdcommissiehoofd Jeannette Willems de locatie Lelystad op 12 april moest cancellen. Vaak gaat gaat dit ten koste van de jeugd.

Mailys Petrini is een van de clubmensen die daarom vandaag een noodkreet slaakte op Facebook: “Vanuit de Falcons zijn we nog steeds op zoek naar scheidsrechters. Zonder scheidsrechters ook geen thuiswedstrijden.”

Gelukkig voor Petrini en de Falcons (en een heleboel andere teams) wordt op 18 april weer een clinic gegeven, waarbij de AFBN hoopt weer een aantal nieuwe referees binnen te harken. De clinic vindt plaats in de kantine van de Amsterdam Panthers aan de Bok de Korverweg 10 in Amsterdam. De clinic start om 10.30 en aanmelden kan tot 8 april via afbnwcie@gmail.com.

Facebook reageerder Frans Gomersbach heeft er goede hoop op dat het tij wordt gekeerd: “Ik hoor elke week genoeg scheidsrechters langs de lijn.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *