Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Nederland botst met Belgie op weg naar EK

De Dutch Lions weten wie de eerste tegenstander is op weg naar de kwalificatie van Groep B van het Europees Kampioenschap: Belgie.
De wedstrijd moet tussen 15 augustus en 31 oktober 2015 worden gespeeld. De Belgen zijn de uitspelende partij. Volgens de IFAF regels moet de wedstrijd plaatsvinden in de hoofdstad van de gastheer of in een venue die het meest dichtbij Belgie ligt. In totaal hebben zich veertien teams aangemeld voor de groepskwalificatieronde. De andere wedstrijden die gespeeld worden zijn:

Tsjechie – Polen
Servie – Hongarije
Zwitserland – Slowakije
Spanje – Israel
Rusland – Noorwegen

Technisch Manager Claudio Bartolozzi van de Dutch Lions vindt het een gunstige loting: “Vanwege de geografie zitten er een aantal interessante wedstrijden tussen. De Dutch Lions hebben tegen veel van deze teams in het recente verleden geoefend en als ik ons zo mag inschatten, dan behoren we toch wel bij de Top 6. De vooruitzichten om uiteindelijk naar Groep B te gaan zijn goed.”

Dutch Lions speelde vorig seizoen al een oefenpotjes tegen de Belgie, Tsjechië, Spanje. Tegen Tsjechië en Belgie werd gewonnen. Die wedstrijd tegen onze Zuiderburen kun je hier terugkijken:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *