Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

AFBN Power Rankings: Week 5

Het afgelopen weekend in de AFBN was -wellicht kwam het door het weer- verschrikkelijk om naar te kijken. Slechts de allersterkste teams wisten zich in de natte weersomstandigheden te profileren. Het heeft invloed gehad om de allernieuwste Power Rankings. Met een nieuwe nummer 1.

1. (4) Arnhem Falcons (5-0)
De Arnhem Falcons zijn de nieuwe leider in de Power Rankings! De Falcons staan 5-0 en gaan aan kop in Poule A. Arnhem is een offensive powerhouse. Het team tikt bijna de 1000 yards rushing aan na 5 wedstrijden en heeft 3 running backs in de top 5 van de league. Ze hebben de meeste punten gescoord en quarterback AJ Hobbelink staat met 8 touchdown passes op een gedeelde eerste plek. Maar ook op defense doen de Falcons het goed. Slechts 130 yards per game wordt toegelaten en met 12 turnovers gaan ze aan kop in de League. De helft hiervan staan op naam van Milan Lentze. De Falcon trein dendert maar door. Volgende stop. Trojans thuis.

2. (2) Amsterdam Crusaders (5-0)
Ook de Crusaders zijn ongeslagen. Maar makkelijk gaat het niet. Tegen zowel de Panthers als de Eagles werd nipt gewonnen. De defense staat als een huis, maar de offense loopt voor geen meter. Goede prestaties worden afgewisseld met minder goede en een consistente passing game hebben wij nog niet kunnen zien. Toch weten de Crusaders te winnen en daarom verdienen zij wederom de tweede plek in de Power Rankings. Volgende week Hilversum uit.

 3. (1) Alphen Eagles (3-1)
De Eagles begonnen het seizoen waar zij vorig jaar zijn geeindigd. Met alleen maar winstpartijen. Deze streak van ruim 20 gewonnen wedstrijden kwam afgelopen weekend ten einde. In de laatste twee minuten van de wedstrijd verloor Alphen van Amsterdam. Er zijn genoeg redenen te bedenken waar dit door kwam. Het weer, blessures, een nieuwe quarterback. Maar goede teams overkomen deze issues. En de vraag is nu, is Alphen wel zo goed? We gaan zien of de derde plek in de Rankings hen motiveert de komende weken.

 4. (7) 010 Trojans (2-2)
De Trojans zijn hot! Twee wedstrijden op rij werd er gewonnen door de groen witten uit Rotterdam. Maar zijn de Trojans nou werkelijk zo goed? Of worden ze omhoog gepraat door een individu op social media. Een kijkje naar de statistieken vertelt ons dat de running game zeker aanwezig is, maar nog niet consequent is. Het gebrek aan een passing game maakt de Rotterdammers wel zeer voorspelbaar en dat kan ze tegen gaan werken. De defense speelt aardig, maar wordt pas echt getest de komende 3 weken tegen Arnhem en Alphen. Dan weten we meer over de Trojans. Tot die tijd blijft het administratief masturberen.

5. (3) Hilversum Hurricanes (2-2)
De Hilversum Hurricanes begonnen het seizoen zo goed met twee gewonnen wedstrijden. De afgelopen twee wedstrijden gingen echter verloren en dit brengt de Canes naar de vijfde plek in de Power Rankings. Het grootste probleem voor de Hurricanes is het stoppen van de run. In beide losses lukte dit niet. De offense van de Hurricanes speelt niet slecht, Maurice Tielen heeft overall zelfs de beste quarterback stats in de League. Wil het echter succesvol zijn, dan moet de run gestopt worden.

6. (7) Lightning Leiden (1-3)
Leiden klimt weer een plekje omhoog op de Power Rankings. Na het goede spel tegen de Crusaders, waar ternauwernood werd verloren, behaalde Lightning afgelopen weekend de eerste overwinning van het seizoen. En ironisch genoeg gebeurde dit met een nieuwe quarterback. Brian Spapens, koud terug uit het Caribisch gebied, stond onder center en gooide de Leidenaren naar een last minute overwinning tegen Nijmegen. Volgende wedstrijd zijn de Ortega Twins weer terug en dan is Leiden weer compleet. Dat is maar goed ook, want Rotterdam staat op het programma.

7. (6) Amsterdam Panthers (0-5)
Wederom zakken de Panthers een plek in de Rankings. Afgelopen weekend werd er weer verloren. En wederom nipt. Voor de tweede maal op rij werd er met slechts 6 punten verloren. Hoe zuur dit ook is, de Panthers moeten hier moed uit putten. Ze zijn niet kansloos, de stats laten het zien! De rock solid defense kon de Trojans prima afremmen afgelopen weekend. Op offense schoten de Panthers zich echter keer op keer in eigen voet. Door penalty’s en mental errors bleven zij buiten de endzone. Komende week tegen Leiden een nieuwe kans om van de hatelijke nul af te komen, ditmaal tegen Leiden.

8.  (8) Nijmegen Pirates (0-5)
De rode lantaarndrager is en blijft Nijmegen. Hoewel de offense de afgelopen week de eerste tekenen van leven vertoonde blijft het vooral aanmodderen in Nijmegen. Het team kon echter de win niet veilig stellen en moest zien hoe Leiden alsnog aan het langste eind trok. Het wordt nog een lange tweede helft van het seizoen van Nijmegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *