Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Gear4Team Player of the Week 5

Na de koppositie in de wekelijkse power ranking van Gridiron, hengelen de Arnhem Falcons vandaag de tweede prijs van de week binnen. Dit keer is het de Gear4Team speler van de week. De vijfde speelronde werd namelijk gedomineerd door de running backs en er was één man die er met kop en schouder bovenuit stak: Joost Holtslag.

Holtslag was in de vijfde speelronde een ‘one-man wrecking crew’ voor de Falcons. De in slecht weer gespeelde wedstrijd speelde recht in de kaart van de 26-jarige speler, die dit seizoen normaal gesproken als linebacker de gridiron onveilig maakt. In zijn ‘nieuwe’ rol rende hij echter 124 yards en 2 touchdowns bij elkaar. Bovendien ving hij de bal tweemaal voor 19 yards en wederom een touchdown. Een prima prestatie die de Falcons een 27-14 overwinning opleverde en een seizoensrecord van 5-0.

Holtslag is bezig aan zijn dertiende seizoen in de shoulderpads. De huidige captain van de ploeg is niet de enige van de familie die verknocht is met de sport en de club uit Arnhem. “Ik ben het spelletje gaan spelen na lang aandringen van mijn broer die een jaar eerder begon. Voor mezelf is het een familiesport. Aan de ene kant omdat mijn broer speelt, mijn vader al net zolang bij de club zit als bestuurder, teammanager en belangrijker nog: mijn moeder en zusje elke wedstrijd komen kijken. Het is meer dan alleen football. De hechte vriendschap, het voor elkaar klaarstaan en alles eromheen: dat maakt dit echt een familieclub. Iedereen staat voor elkaar klaar en op het veld geven we alles.”

Dat Holtslag deze week zijn favoriete positie bezette, kwam omdat Brandon Stamper in Amerika was. Het kostte de back-up weinig moeite om aan te passen. De running back-positie is er een die hij al zijn hele leven bekleedt. “Zolang ik football speel, ben ik running back. Hoewel ik diep van binnen liefst defense speel, jeukte het echt als ik aan de zijlijn stond te kijken naar de offense. Het gevoel van binnen dat je krijgt zodra die je die bal in handen hebt, de drang om voor centimeter te strijden en elf man tegenover je die alleen maar jou en de bal willen hebben. Dat voelt heerlijk. Hopelijk kan ik het nog lang blijven doen.”

Ook headcoach Martin Doomen is louter positief over zijn leider. “Joost is een all-round football-speler. Running back, receiver, linebacker, safety, kick returner: hij heeft een super football-hart. Hij staat altijd vooraan bij special teams. Dat we nu drie running backs in de top 5 hebben zegt ook alles over de offensive line en het collectief. De jongens weten wie ze moeten blocken. Ook als de defense net iets anders staat, kunnen ze zich aanpassen. Dat Joost was minder als running back speelt, heeft te maken met zijn veelzijdigheid. Ik kan hem goed op andere posities gebruiken en dan nog halen we goede resultaten met onze andere backs.”

Hoewel de ploeg een aantal belangrijke spelers is kwijtgeraakt, is de 5-0 start van het seizoen veelbelovend. Het is veelzeggend over de ploeg die zich momenteel manifesteert in het oosten van het land, vindt ook Holtslag. “Ik dacht echt dat 2014 ons seizoen moest zijn, omdat die jongens gingen stoppen. Nu is het nieuwe seizoen bezig, we staan 5-0 en je ziet dat andere mensen opstaan en taken overnemen. Ik geniet hier heel erg van. Het treintje rolt en ik begin steeds meer te geloven dat deze voorlopig niet meer stil staat.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *