Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Drie leeuwen in Braunschweig

In Braunschweig wonen drie leeuwen. Zij heten Chris Smith, Francis Nouvi en Tom van Duijn. De drie internationals zijn naar Duitsland vertrokken voor een American Football avontuur. En zij leggen de lat hoog, want spelen het komend seizoen voor de Duitse kampioen New Yorker Lions. Gridiron houdt nauw contact met de heren om het wel en wee uit Braunschweig met de Nederlandse achterban te delen.

Het trio is nu twee weken in Braunschweig, waar het nog steeds winter is. “Eergisteren lag hier nog sneeuw, er zijn trainingen gecanceld vanwege het winterse weer”, zegt Chris. Donderdag en vrijdag is er wel getraind en het gaat goed met de Nederlanders.

Tom van Duijn speelt wide receiver, maar doet ook mee voor een punter en kicker plek. “Ik heb denk ik een goede indruk achtergelaten in de eerste twee trainingen. Mijn punts gingen het verst en hoogst vergeleken met de anderen. Field goals gingen ook goed. Je moet jezelf elke play bewijzen. Het niveau ligt hoger, het spel gaat sneller. Ik draai nu mee met de tweede groep.”

Ook running back Chris Smith heeft een goede start gemaakt bij de Oosterburen. “De coaches zijn tevreden over mijn snelheid en spelinzicht, vooral het lezen van de defense. Uiteraard moet er verder gepolijst worden aan de kleine dingetjes, zoals voetenwerk en padlevel.”

Het is een groot verschil, spelen in de GFL ten opzichte van de AFBN. Chris: “Alles is gestructureerd. Er wordt een plan getrokken voor een training en daar houden ze zich aan”. Tom gaat verder: “Op elke positie is veel kwaliteit, de coaches leiden de training erg professioneel, er zijn veel mensen aanwezig bij een training. Een fysio, dokter, drie equipment managers, er zijn drie belijnde trainingsvelden”.

Chris: “En na elke training is er een open buffet met cake, fruit en groente. Er wordt goed voor ons gezorgd.”

Voorlopig hoeven de achterblijvers in Nederland zich dus geen zorgen te maken. Ook met Francis zoekt Gridiron contact, wellicht is hij nog niet op het Duitse telefoonnetwerk aangesloten. Deze website houdt u op de hoogte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *