Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Paaspreview: Nijmegen Pirates-Alphen Eagles

Op Eerste Paasdag geen eieren zoeken, maar endzones zoeken voor Alphen Eagles en Nijmegen Pirates. De twee teams treffen elkaar voor de tweede keer dit seizoen en als we de eerdere wedstrijden bekijken zal ook deze wedstrijd eenrichtingsverkeer richting de endzone van Nijmegen zijn.

De Nijmegenaren gaan richting een 0-10 seizoen. Na vijf wedstrijden is er dus nog geen een gewonnen. Vorige week kwamen zij wel dichtbij, maar moesten in de slotfase Leiden de W toestaan door een touchdown in de laatste minuten.

Alphen zag vorige week hun ongeslagen seizoen in rook opgaan. In de laatste twee minuten werd er verloren van de Crusaders in een wedstrijd waar het weer de hoofdrol speelde. Niks werkte voor de aanval van de Eagles met gelegenheidsquarterback Ananias Semedo. Het is te hopen voor de Alpenaren dat Richard Bouthoorn weer onder center staat vandaag.

De Matchup
De Eagles staan nummer 1 in scoring offense en points allowed. De Pirates staan laatste in beide categorieën. Het wordt dus een David vs Goliath verhaal in Nijmegen. Het weer voorspelt geen regen of sterke wind. Wanneer Bouthoorn weer onder center staat mogen we de passing attack van Alphen verwachten. Het is de vraag of Nijmegen deze kan stoppen. In de eerste ontmoeting had Amir Anches een monsterdag met ruim 150 yards catching en twee touchdowns.

De Nijmegenaren hebben vorige wedstrijd eindelijk de running game onder de knie gekregen, alhoewel de meeste yards bij elkaar werden gesprokkeld door een lange run van quarterback Jeroen van Hilten. De Eagles geven maar 50 yards per  game op over de grond, dit zal een grote uitdaging zijn voor de Pirates.

Spelers om op te letten
Bij Alphen zijn de ogen gericht op het duo Bouthoorn-Anches. Anches moet Tom van Duijn doen vergeten en dat lukt hem redelijk. Verder is het de vraag wie running back zal spelen. In de vorige wedstrijd werden de carries gedeeld door Danny van Brussel en Jermain Charles. En wat zal de rol van Ananias Semedo zijn deze wedstrijd? Op defense moeten de Eagles het vooral hebben van Erwin Gloudemans, Ido Bernadicas en Job van der Kleij.

Bij de Pirates is Jeroen van Hilten de leider op offense en niet eens zozeer door de lucht. Samen met Steven Austin en Roel van Teeffelen runt hij de running game. Hij sprokkelt zijn runs vooral op wilskracht bij elkaar. Bart Ebben is, ondanks de matige stats, een receiver om rekening mee te houden.

Voorspelling
Wij zien de Eagles zich herpakken en in deze statement wedstrijd de Pirates verslaan met 31-0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *