Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Alphen Eagles sportief voorbij Nijmegen

Dat de regerend landskampioen Alphen Eagles dit weekend zou winnen was al bij voorbaat duidelijk. De vraag was alleen hoe de wedstrijd in Nijmegen tegen de Pirates zou verlopen. Door: Cherie Fotografie.

Het geringe aantal toeschouwers op deze zonovergoten eerste Paasdag was beperkt tot de harde kern van supporters. Het was een teken dat footballminnend Nederland niet echt zat te springen om antwoord op deze vraag en liever paaseieren ging zoeken. Toch beleefden de aanwezigen enkele opvallende momenten: de eerste aanval van de Eagles werd succesvol gestopt met een three & out. En op de eerste drive van de Pirates raakte de veelbelovende rookie quarterback Jameson Paesch geblesseerd. Hij was opgesteld als back up en moest voor de rest van de wedstrijd vervangen worden door de tweede back up: Mike Gerrits (7).

De Eagles waren op deze Paaszondag nog niet helemaal wakker. En dat werd ook duidelijk op special teams. Voor de tweede week op rij wist Nijmegen namelijk een punt te blocken, waardoor zij de bal overnamen in de red zone van de tegenstander. Een third down poging was echter niet besteed aan receiver Bart Ebben, die de bal liet vallen. Toen ook de daaropvolgende fieldgoal poging door een bad snap te niet werd gedaan, beseften de Eagles dat ze wellicht iets te hard aan de kloten waren. Snel hierna kwamen ze op stoom.

Het hield in dat het de rest van de wedstrijd regende aan eenzijdig touchdowns.

De eerste helft werd de kleedkamers opgezocht met een 0-22 voorsprong voor de bezoekers, met scores van wide receiver Amir Anches en running back Jermaine Charles. Romano Vogels ving zijn tweede touchdown van het seizoen, terwijl Frank van der Neut zijn nagenoeg smetteloze kicking record in stand hield met een mooie fieldgoal.

Iedereen besefte zich dat de wedstrijd toen al was beslist. Beide teams concentreerden zich verder op het ontwikkelen van hun eigen doelstellingen. In het derde kwart mocht Charles zijn tweede touchdown van de dag binnenlopen en in het slotakkoord was ook receiver Anches voor de tweede keer vindingrijk met een mooie sideline catch in de endzone van de Pirates. Het werd uiteindelijk 43-0.

De wedstrijd werd gekenmerkt werd door een vriendschappelijke sfeer, Alphen speelde technisch goed, maar wat belangrijker is, zij speelden een sportieve wedstrijd. Winnen van een zwakkere tegenstander is niet moeilijk; wat wel moeilijk is, is om dat met respect te doen. Het is een kunst die de Eagles bleken te beheersen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *