Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Bears hebben meeste oudjes

De Chicago Bears hebben de meeste 30plussers van alle NFL-teams. Maar liefst veertien spelers hebben ‘the big 3-O’ bereikt. Een schril contrast met de divisiegenoten uit Green Bay, die niet verder komen dan vier dertigers.

Een journalist van Phillyvoice.com zette de ranglijst met dertigers op een rijtje. En waar leeftijd maar betrekkelijk is, lijkt er een trend voor succes te zijn als je voldoende ‘ervaren’ spelers in je selectie hebt. Als is deze niet helemaal waterdicht.

Als we de top 11 uit de lijst nemen zien we hier vijf playoff-teams van het afgelopen seizoen. De tweede top elf herbergt er nog eens vier, waar de onderste tien er slechts drie hebben. In die onderste helft zit wel Super Bowl-kampioen New England Patriots die zes dertigers hebben. En ook de eerder genoemde Packers doen het met hun viertal oudjes niet al te slecht doorgaans.

Ranglijst dertigers in de NFL:

 1. Bears…………….14
 2. Jets………………12
 3. Bengals
 4. Colts
 5. 49ers
 6. Steelers …………11
 7. Eagles……………10
 8. Cowboys 
 9. Giants
 10. Saints
 11. Cardinals
 12. Ravens…………… 9
 13. Chargers
 14. Lions
 15. Panthers
 16. Titans…………….8
 17. Raiders
 18. Seahawks
 19. Browns………….7
 20. Chiefs
 21. Redskins
 22. Vikings
 23. Bills ……………..6
 24. Dolphins
 25. Patriots 
 26. Broncos
 27. Falcons
 28. Texans……………5
 29. Jaguars………….4
 30. Packers 
 31. Buccaneers
 32. Rams

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *