Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Jermaine Charles eindelijk in top 5 rushers

Afgelopen zondag was eindelijk de breakout game van Alphen Eagles running back Jermaine Charles. De runner, die voor het speelweekend niet terug te vinden was in de top 5 van Nederlandse running backs, haalde tijdens Pasen uit naar de Nijmegen Pirates. Charles liep 22 keer met de bal voor 131 yards. Ook scoorde hij drie touchdowns, waarmee hij een groot aandeel had in de zege van de Eagles.

Charles zette hiermee een redelijke prestatie neer, tegen een team dat zich normaal goed weet te wapenen tegen de running game.  Glenn van Gorkum van Lightning Leiden werd vorige week in de plenzende regen onder de 60 yards rushing gehouden. En Endy Evenwel van de Crusaders kwam maar net voorbij de 30 yards.

De enige running back die dit seizoen soortgelijk succes had tegen de Gelderse formatie was Brandon Stamper van de Arnhem Falcons. En laat dat nou net de running back zijn die Charles op de lijst van league leading rushes passeert. Charles neemt met 301 yards een vierde plek in. Net twee yards beter dan Stamper, die de top 5 afsluit met 299 yards.

Ook de passing game van Alphen was in voorbereiding van de EFL wedstrijd volgende week goed op stoom. Quarterback Richard Bouthoorn was drie keer zuiver in de endzone: twee van de zespunters werden op naam van receiver Amir Anches bezorgd. Alphen won de wedstrijd uiteindelijk vrij gemakkelijk met 0-43.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *