Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Antwerp Diamonds winnen de Antwerpse Derby

Zondag namen de Antwerp Diamonds het op eigen veld op tegen de Puurs Titans in ‘The Battle of the Province’. Deze derby van de provincie Antwerpen was een uitgelezen kans voor de Titans om hun eerste overwinning van het seizoen op te strijken. Ook voor de Diamonds was het een must om te winnen op hun eigen veld. Op deze zonnige paaszondag kregen we een wedstrijd te zien waarin de Antwerp Diamonds van het begin tot het einde de leiding hadden en het tempo dicteerden. Door hun sterke defense en goede pass attack sloegen de Diamonds er in om het verschil te maken en zo hun tweede overwinning van het seizoen mee naar huis te nemen.

De Diamonds misten nochtans een groot deel van hun first-stringers. Onder de afwezigen waren: running back Nils de Groef, receiver Pieter Wauters, middle linebackers Erik de Boeck en Jordy Rodriguez en safety Isaac Luntadila Lufungula. Hun back-ups deden het echter meer dan behoorlijk. Zo ving receiver Jens Sinnaeve voor 86 yards en maakte back-up safety Yannick Schippers de eerste interception van zijn carrière bij de senioren!

Diamonds offense delivers!

In de eerste helft waren de Diamonds almachtig. Desondanks goed spel van outside linebacker Ken Meersman waren de Titans niet in staat om de Antwerpse pass-attack te stoppen. Een paar grote connecties tussen Diamonds quarterback Cody Butler en receiver Jens Sinnaeve zorgden voor twee touchdowns van running back Michael Vervaet.

In de eerste helft liep het in de aanval voor geen meter voor de Puurs Titans. Een klein lichtpuntje in de duisternis was hun running back Darnnhel Kabango. Hij was de enige die in de mogelijkheid verkeerde om first downs te halen. Vanaf dat de titans naar de pass-attack grepen stokte de aanval echter.

Titans score, Diamonds finish game on top

Ook de tweede helft startte lekker voor de Antwerp Diamonds. Een 7-yard pass van Cody Butler naar tight end Diede Baeyens verhoogde de score tot 0-18. Op de daaropvolgende drive lijkt het momentum echter te keren in het voordeel van de Titans. Darnnhel Kabango loopt op de tweede play van de drive 83 yards tot in de endzone. De Diamonds reageren echter snel door in het vierde kwart weer te scoren via Cody Butler en tight end Arthur Kovalenko.

De Diamonds sloegen er via en geweldige defense, die buiten dat ene foutje geen steken liet vallen, en goed spel van de receivers in om hun tweede win van het seizoen op zak te steken en zo een 2-3 record te halen. De Titans hebben na deze wedstrijd een 0-3 record.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *