Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Preview: Hilversum Hurricanes – Amsterdam Crusaders

Op zondag 12 april staan nummers 1 (Crusaders) en 2 (Hilversum Hurricanes) van Poule A tegenover elkaar. Maar dat klinkt spannender dan dat het is. De Crusaders gaan aan kop met een comfortabele 5-0.  De Amsterdammers winnen niet altijd even makkelijk, maar een ware kampioen wint ook de lelijke wedstrijden.

Dat is wellicht een voorbode voor hoe het einde van het seizoen eruit gaat zien voor de Crusaders. Afgelopen wedstrijd werd met 6-0 gewonnen van de Alphen Eagles. En hoe moeizaam het ook ging, de win zal vooral psychologisch een opsteker zijn geweest. Vol goede moed wordt naar de Hurricanes uitgekeken.

De Hurricanes zijn het seizoen goed begonnen, maar moesten in de laatste twee wedstrijden toezien hoe zowel de Trojans als de Falcons er met de winst vandoor gingen. De wedstrijd tegen de Crusaders kan de Hurricanes verder de neerwaartse spiraal inhelpen, of juist die boost geven in de richting van de playoffs.

De Matchup
De Hurricanes produceren 250 yards per wedstrijd en scoren ruim 20 punten per wedstrijd met hun high-powered offense. De Crusaders laten echter 85 yards en 4 punten toe per wedstrijd. De vraag is dus of de mannen van coach Edwin Braakman terreinwinst kunnen boeken tegen de Crusaders. De Crusaders zullen het wat makkelijker hebben. Met gemiddeld 200 yards en 22 punten op offense nemen zij het op tegen een defense die ruim 280 yards en 23 punten opgeeft per wedstrijd. Vooral in de running game is de defense van de Hurricanes zo lek als een mandje. En laat dat nou nét de specialiteit zijn van de Cru.

Willen de Hurricanes een kans maken, dan zal er dus veel gescoord moeten worden. En de run moet worden gestopt. En dat is al twee wedstrijden op rij niet gelukt.

Spelers om in de gaten te houden vandaag
Bij de Hilversum Hurricanes zullen alle ogen gericht zijn op quarterback Maurice Tielen. Hij is de onbetwiste leider van de Canes’ offense. In bijna alle quarterback categorieën leidt hij de league. Ook neemt hij de tweede plek in het scoringsklassement in. Tielen gaat de strijd in samen met Nick da Costa en Daan Bording. Beide receivers zijn veel gezochte targets en samen goed voor ruim 450 yards en 4 touchdowns.

De Crusaders lijken met het duo Evenwel-Castelen een goeie mix gevonden te hebben in de running game. QB Joey Kraan vult aan met (play action) passes en voila, de offense van coördinator Mendonca draait. Op defense is het de vraag of de ziekenboeg inmiddels leeggestroomd is en of er deze week gerekend kan worden op playmakers als Kevin Bourne, Rajiv Hooi, Fabian den Oudsten en Sean Richards.

Onze voorspelling
In een must-win voor de Hurricanes verwachten wij een spannende wedstrijd, waar toch de Crusaders aan het langste eind trekken.  30-21 Crusaders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *