Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Pestkop Mike Pouncey nu de duurste Center

De Miami Dolphins hebben het contract van center Mike Pouncey vijf jaar verlengd. Het prijskaartje is 52,15 miljoen dollar. Hiermee wordt de jongste van de Pouncey-twins in één klap de beste betaalde center uit de NFL.

Pouncey werd in 2011 gedraft door de Dolphins en werd in 2013 en 2014 gekozen tot Pro Bowler. Hij streeft met zijn topcontract zijn één minuut oudere broer Maurkice Pouncey (center Pittsburgh Steelers) flink voorbij die al in 2010 de overstap maakte van college naar de NFL. Overigens speelde Mike het afgelopen seizoen wel vaker als guard dan center.

Pestkop en Pet Op!
Opmerkelijk is wel dat Mike niet van onbesproken gedrag is bij de Miami Dolphins. In februari 2014 kwam in het ‘Wells Rapport’ naar voren dat ook hij een rol had gespeeld in de pesterijen in de kleedkamer. Mike Pouncey werd hierbij vooral genoemd als dader in de racistische uitlatingen richting een assistent-trainer. Hij werd echter beduidend minder gestraft dan mede-offensive lineman Richie Incognito die uiteindelijk geschorst werd.

Daarnaast kwam Mike samen met zijn broer Maurkice negatief in het nieuws toen ze foto’s van zichzelf twitterde met ‘Free Hernandez’-petjes op. Refererend aan de moordzaak waarin hun voormalig college-teamgenoot bij Florida Aaron Hernandez terecht staat. Hierop volgde destijds publieke excuses.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *