Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Preview: Arnhem Falcons – 010 Trojans

In Arnhem wordt de rematch gespeeld van een spannende eerste wedstrijd tussen de Arnhem Falcons en de 010 Trojans. Op 15 februari domineerden de Falcons over de grond en door de lucht, maar wisten ternauwernood te winnen door in het vierde kwart de winnende touchdown te scoren.

De Falcons, nog altijd ongeslagen, denderden verder met hun ground attack en wonnen op overtuigende manier de ene na de andere wedstrijd. Zij zijn momenteel ongeslagen. Het is aan de Trojans om te laten zien dat de eerste wedstrijd een missertje was.

Volgens experts uit de havenstad is de running game de beste in de league en wordt dat keer op keer bewezen. Wat in ieder geval wel is bewezen, is dat de Trojans thuishoren in de Eredivisie. Na het verlies tegen de Falcons werd er twee keer gewonnen, tegen Hilversum en de Amsterdam Panthers. Het team verrast vriend en vijand met een running game, die een beetje consistentie mist, en een bovengemiddelde defense.

Het zal heel moeilijk zijn voor de Trojans om de playoffs te halen met Alphen en Arnhem in de poule. Mochten ze een kans willen maken, dan moet er vandaag gewonnen moeten worden en het liefst met 7 punten of meer verschil. Op die manier kan de ploeg uit Rotterdam de tie-breaker afnemen van de Gelderse equipe.

De Matchup
Deze wedstrijd is er een voor de liefhebbers van de running game. De Falcons en Trojans staan 1 en 2 in het total yards rushing met respectievelijk 187 en 150 yards rushing per game. Er mag dan ook worden verwacht dat de bal zondag voornamelijk gerend wordt. Als we dan kijken naar het stoppen van de run, dan doen beide teams ook niet onder voor elkaar. Beide teams laten nog geen 100 yards rushing per wedstrijd toe.

Het verschil in deze wedstrijd wordt waarschijnlijk gemaakt in de passing game. De Falcons hebben in 5 wedstrijden voor 531 yards gepassed met 8 touchdowns. De Trojans komen in 4 wedstrijden niet verder dan 136 yards uit 4 completions met 1 touchdown. De Trojans zijn veel meer afhankelijk van de run, waar de Falcons zeer gebalanceerd zijn.

Spelers om in de gaten te houden
Bij de Falcons is er een running back toegevoegd aan de inmiddels drie-persoons tandem. Naast Lennart Harris en Brandon Stamper zit ook Joost Holtslag in de mix. De drie running backs, samen goed voor bijna 1000 yards, zijn het paradepaardje van de Falcons. Ook deze week zullen zij een belangrijke bijdrage doen aan de offense, die verder met quarterback AJ Hobbelink en receiver Jermain Ramsey de league aanvoeren in total yards. Safety Milan Lentze staat op een league leading 6 interceptions.

Bij de Trojans kijkt men vooral naar running back Kevin Wesseling. Quarterback Leroy ter Haar heeft inmiddels zijn eerste touchdown te pakken. Hij scoorde de gamewinner tegen de Panthers vorige week, maar is verder geen key component.

Onze voorspelling
Arnhem is dit seizoen nagenoeg niet te verslaan. Wij verwachten een echte grind wedstrijd waar Arnhem de boventoon voert en wint met 34-13.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *