Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Crabtree naar andere kant van de Bay Area

Michael Crabtree is alsnog lid van de Oakland Raiders. Zes jaar nadat de ploeg van wijlen Al Davis verzuimde hem met de zevende overall pick in de 2009 Draft te pakken, mag hij alsnog optreden in het Silver & Black.

Crabtree werd alom gezien als de meest getalenteerde wide out van zijn Draft class. Toch verkoos het team van Al Davis om voor project Darius Heyward-Bey te gaan, een keuze die voornamelijk was ingegeven door zijn snelheid. Crabtree mocht in de Green Room zijn irritatie wegeten, totdat hij drie picks later werd opgeroepen door de Niners.

Zoals zo vaak bij een draft pick van de Raiders: Heyward-Bey kon nooit de hoge verwachtingen van de Raiders coaching staf waarmaken. Hij werd op 13 maart 2013 ontslagen en speelde vervolgens nog voor de Indianapolis Colts en de Pittsburgh Steelers.

Crabtree speelde, na een lange rookie holdout, zijn hele loopbaan bij de San Francisco 49ers. Bij het team dat hem in 2009 als tiende koos in de Draft ving hij 347 ballen, waarvan 26 touchdowns. Zijn meest succesvolle jaar was in 2012 (85 receptions, 1105 yards, 9 touchdowns).

Vorig jaar was Crabtree middelmatig, nadat hij 2013 het seizoen verloren zag gaan door een gescheurde Achillespees. Bij de Raiders gaat hij (inclusief incentives) in een jaar tijd 5 miljoen dollar verdienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *