Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Draak van een vent: voormalig NFL Europe-ster vermoordt celgenoot

Lawrence Phillips. De naam doet bij jonge footballvolgers geen bellen rinkelen, maar bij veteranen gaan de gedachten terug naar een getalenteerde running back van de Nebraska Cornhuskers. In de NFL kwam hij uit voor de St. Louis Rams, Miami Dolphins en San Francisco 49ers, maar sinds 2008 ziet hij alleen de binnenkant van de Kern Valley State Prison. En daar blijft hij nog wel even zitten, want afgelopen weekend vermoordde hij zijn celgenoot. Naar verluidt, tenminste.

Phillips zit momenteel een straf uit van 31 jaar voor onder andere het stelen van een auto en het slaan van zijn vrouw, maar die straf kan wel eens een stuk langer worden. Phillips wordt ervan verdacht Damion Soward om het leven te hebben gebracht. Soward is een veroordeelde moordenaar en zat samen met Phillips in één cel. Ondertussen dus niet meer. Even verderop in dezelfde gevangenis werd een andere 41-jarige gevangene vermoord, maar of de twee moorden met elkaar te maken hebben is niet duidelijk.

In Amerika herinneren ze hem vooral als een probleemkind en vanwege zijn vele (en ik bedoel VELE) incidenten naast het veld, maar in Europa kennen we hem vooral als recordsetter. In 1999 was Phillips namelijk de running back van de Barcelona Dragons, waar hij met 1,021 yards en 14 TD’s seizoensrecords pakte in de NFL Europe. Ook in de ArenA vond hij tegen de Admirals de endzone, voordat hij van een nabijgelegen trap af donderde (we zijn nog op zoek naar de beelden).

Zijn belangrijkste aandeel aan de historie van het football is echter een negatieve. Phillips was namelijk degene die vergat Aeneas Williams te blocken toen deze Steve Young een hersenschudding bezorgde (een incident dat later het einde van Young’s carrière bleek te zijn).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *