Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Leiden betaalt hoge prijs tegen Amsterdam Panthers

De Amsterdam Panthers hebben de eerste winstpartij van het seizoen te pakken. De Amsterdammers wonnen ten koste van Lightning Leiden, dat een hoge prijs voor de nederlaag betaalde. Zij zagen de Panthers langszij komen in de poule en daarnaast een aantal veteranen uitvallen met blessures. Offensive lineman Richard Zimmerman, receiver Wim Hoekstra (gebroken vingers) en quarterback Dany Ortega (kruisband) zijn de komende weken niet inzetbaar voor het team uit de Sleutelstad. Het werd uiteindelijk 32-3 in het voordeel van de hoofdstedelingen (Foto: Lightning Leiden / Marcel Gips).

Beide teams begonnen nerveus aan de wedstrijd en kwamen tijdens de eerste twee drives niet tot scoren. Leiden brak de wedstrijd open met een fieldgoal, nadat een voortvarende aanval was gestrand in de redzone van de Panthers. Gecombineerd met een holding penalty moest de trap alsnog van ver komen.

De Panthers beantwoordde dit speldeprikje met magistraal veldwerk van quarterback Sven Janssen. Janssen, weer hersteld van een blessure, liet zien waarom hij van zoveel waarde is voor zijn ploeg. Met twee touchdown runs schaarde de spelverdeler zich onder de meest efficiente lopers van het AFBN-seizoen. Omdat beide extra points niet werden verzilverd, bleef de stand haken op 12-3.

Bij deze stand sloeg het noodlot voor de Leidenaren toe. Bezig aan een opmars richting de Panthers endzone probeerde Dany Ortega de drive te verlengen met een first down. Zijn laatste 8-yard run werd hem echter fataal. Gehinderd door twee Panthers verdedigers kon de aanvaller een laag inkomende safety niet meer ontwijken. De quarterback is waarschijnlijk tot het einde van het seizoen uitgeschakeld.

Hierna ging het snel downhill voor Leiden. Denilson Raadwijk maakte er met twee touchdown catches een mooie Amsterdamse middag van en ook Chris van der Meer stuurde de safety van Leiden het bos in met een fraaie touchdown catch.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *