Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Maakt wear-and-tear Wesseling minder efficient?

Ondanks dat hij al twee weken op rij geen 100 yards op de teller wist te krijgen (81 yards in de laatste twee wedstrijden combineer) is Kevin Wesseling nog steeds de league leading rusher. De running back van de 010 Trojans leidt de AFBN Eredivisie met 496 yards en een fraai gemiddelde van 6.7 yards per carry. Op een kleine 40 yards achterstand vinden we Endy Evenwel van de Amsterdam Crusaders.

Wear and tear? Sinds de record-setting performance in de competitieronde tegen Hilversum Hurricanes lijkt de running back niet meer te draaien. Hij knalde een 1.4 yards/carry tegen Amsterdam Panthers en een 3.4 yards/carry tegen Arnhem op de stats sheets. Bovendien laten de statistieken zien dat Wesseling de bal vaker ophoest dan zijn concurrenten. Wesseling raakte in 1 op elke 25 touches de bal kwijt, terwijl bij andere running backs dit gemiddelde boven de 50 ligt.

Feit blijft dat quarterback Leroy ter Haar (foto: Cherie Fotografie) niet eens in de top vijf van quarterbacks voor komt. Hij is de enige die de druk op Wesseling kan doen afnemen, maar kan zich nog niet meten met toppers in de league. Hier ligt een schone taak voor de coaching staf, omdat Ter Haar in zijn jaar in Maastricht heeft bewezen dat hij wel degelijk meekan in een offense waar de nadruk op de quarterback ligt.

Ter Haar is echter geen Maurice Tielen. De quarterback van de Hurricanes werd in de overtime winst tegen Amsterdam Crusaders de eerste quarterback dit seizoen met meer dan 10 touchdown passes op de naam. Twee van de receivers met de meeste catches komen uit zijn stal: Nick da Costa en Daan Bording.

Kijk hier voor de league leaders en houd er rekening mee dat tijdens de wedstrijd Lightning Leiden – Amsterdam Panthers geen camera’s draaiden. Gridiron heeft statistieken van deze wedstrijd derhalve niet mee kunnen nemen in het totaaloverzicht.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *