Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Arnhem Falcons lijkt de te kloppen ploeg

De Arnhem Falcons leiden na de zesde competitieronde zo’n beetje alle relevante statistische categorien in de AFBN Eredivisie aangaande teamstatistieken.

De ploeg uit Gelderland draait bijna 300 yards per wedstrijd aan offense en steekt met de running game met kop en schouders boven iedereen uit. De Falcons hebben de grens van 1000 yards rushing doorbroken en dat is bijna 400 yards meer dan de nummer 2, de Trojans. Ook door de lucht gaat het de Arnhemmers niet slecht af. Daar hebben ze de tweede spot achter en hoeven ze alleen de Hilversum Hurricanes voor te laten.

Scoren doen de Arnhemmers makkelijker en dat moet de defensive coördinators in Amsterdam en Alphen toch zorgen baren. Arnhem scoort gemiddeld 26 punten, terwijl ze er zelf maar 5.8 per pot toelaten. Met dat lage aantal steken ze zelfs de Cru de pas af.

De Falcons zijn dan ook echte ballhawks (no pun intended). Ze hebben dit seizoen al 16 turnovers tot zich genomen, met maar liefst 11 onderscheppingen. Met een turnover ratio van +7 leiden ze de Eredivisie. En dat kan een stat zijn die ze later in het seizoen nog wat dividend oplevert.

Kijk voor de volledige teamstats hier.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *