Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

BREAKING: Winston en Mariota zijn niet perfect

Maar wel intelligent genoeg. Als we de Wonderlic-test mogen geloven in ieder geval. Beide quarterbacks scoorden een prima gemiddelde. Marcus Mariota behaalde een score van 33, waar Jameis Winston een 27 liet noteren.

De ‘Wonderlic’ is een test van 50 vragen die de ‘cognitieve vaardigheden’ van spelers beoordeelt. Winston en Mariota voegen zich in goed gezelschap met de huidige ‘elite’ quarterbacks van de NFL. Mariota moet alleen Andrew Luck (37) en Aaron Rodgers (35) voor zich laten en staat op gelijk hoogte met Tom Brady. Winston scoorde eventueel punten als Joe Flacco, maar laat Ben Roethlisberger (25) achter zich. Ter vergelijking: GridIron’s eigen Pascal Matla scoorde 31 punten bij de test. Naar eigen zeggen waren de Engelse termen zijn manco.

De enige perfecte score van een NFL-speler bij de test komt van voormalig Bengals punter Pat McInally. Niet geheel verrassend is het feit dat de special teamer zijn opleiding genoot aan de universiteit van Harvard. Overigens vond de punter zijn perfecte score een nadeel, zo liet hij naderhand weten. “Coaches en beleidsbepalers houden niet van extremen, zowel negatief als positief, maar in het bijzonder positief. Ik denk dat ze denken dat intelligente jongens hun autoriteit ondermijnen.” McInally deed de test in 2007 nogmaals. Toen behaalde hij een ‘magere’ 49 punten. “Eén gemist. Niet slecht na zes hersenschuddingen”, zo liet hij weten. In 2006 werd hij overigens de man van de marketing bij Wonderlic Company en ging hij studenten helpen om zich voor te bereiden op de eindexamens van middelbare scholen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *