Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

16% NFL-spelers failliet binnen 12 jaar

Bijna 16% van de spelers in de NFL die met pensioen gaan vraagt een persoonlijk faillissement aan binnen twaalf jaar na hun carrière. Dit blijkt uit onderzoek van het National Bureau of Economic Research.

De onderzoekers hebben de cijfers vergeleken van 2000 spelers die gedraft zijn tussen 1996 en 2003 en dit vergeleken met de inkomstencijfers en het aantal ingediende faillissementsverklaringen. 15,7% van deze groep was bankroet binnen 12 jaar. De lengte van de carrière, dan wel het salaris maakte daarbij niet uit. Het IQ is niet meegenomen in dit onderzoek.

Gemiddeld genomen verdiende de groep zo’n 3,2 miljoen dollar in een carrière van een aantal jaar.

De conclusie van de onderzoekers is vooral dat net als Jan Modaal het voor de rijke sporters onmogelijk is om goed te sparen. Hoeveel je verdient, maakt daar geen verschil in. Misschien de volgende keer toch maar een financieel adviseur raadplegen als een NFL-speler met pensioen gaat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *