Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Toekomst DFL lijkt in limbo

15 november jongstleden kondigde Gridiron aan dat de besturen van 010 Trojans en Lightning Leiden (die overigens toen nog in de eerste divisie speelden) van het AFBN bestuur het verzoek hadden gekregen om de mogelijkheden van een nieuw competitiemodel te onderzoeken. De DFL (Dutch Football League) zou een einde moeten maken aan alle middelmatigheid op footballgebied (foto: Maarten van Bergen).

Er lijkt echter een kink in de kabel van de stuurgroep. Sinds de formele vraag tijdens de Algemene Ledenvergadering werd gesteld, zijn de betrokken besturen namelijk uit elkaar gevallen. De voorzitter van Lightning Leiden is inmiddels vertrokken en ook Stephan Tuinenburg van de 010 Trojans zit niet meer op z’n plek. De enige afgevaardigde in de stuurgroep lijkt momenteel Drewes Tebbes. Tebbes bekleedt bij de AFBN echter de functie van bestuurslid Verenigingszaken en dat is inzake de opzet van de DFL een pet te veel.

Het is wachten op officiële communicatie vanuit de ALV of de AFBN over hoe dit onverwachte euvel rechtgetrokken kan worden. Tot die tijd lijken de presentatieplannen voor een serieuze Dutch Football League in de ijskast te kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *