Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Belichick roemt zijn back-up QB als linebacker

Bill Belichick staat erom bekend dat hij met succes spelers kan omscholen. Julian Edelman is hierbij het voornaamste voorbeeld. De voormalig quarterback van Kent State werd door de Patriots in de 7de ronde gedraft, maar is inmiddels een van beste slotreceivers van de NFL. Eenzelfde scenario zal zich voor huidige back-up Jimmy Garoppolo niet ontvouwen, maar Belichick had toch opvallende complimenten in huis voor die andere Jimmy G.

Garoppolo werd vorig jaar gedraft door de Patriots in de tweede ronde en zorgde er daarmee voor dat de discussie over Tom Brady op gang kwam. In zijn spaarzame momenten was Garoppolo best aardig, maar volgens zijn persoonlijk coach is hij klaar om in zijn tweede jaar de volgende stap te zetten. Jeff Christensen, de man in kwestie, sprak tijdens de Combine Belichick nog even over zijn pupil en die had opvallende woorden in huis. “Hij zei: ‘Jimmy ziet eruit als een linebacker. Hij traint als een linebacker, hij doet als een linebacker. Ik vind hem echt geweldig. Je hebt het geweldig met hem gedaan. Dankjewel.'”

Normaal gesproken is een vergelijking tussen een quarterback en een linebacker op z’n minst opmerkelijk te noemen, maar op een of andere manier slikken we alles wat Belichick zegt. Met zijn 1.87 meter en 102 kilo heeft hij in ieder geval de bouw van een ‘backer. Toch blijft Garoppolo zijn geliefde positie van quarterback spelen. Christensen is optimistisch over zijn toekomst. “Jimmy is een slimme jongen en wil gewoon leren. Hij is zich bewust van de situatie waar hij zich in bevindt.” Die situatie is op dit moment: leren van Brady en hopen dat de toekomstig Hall of Famer op zijn hoogtepunt besluit te stoppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *