Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Groningen Giants lijkt klaar voor Eredivisie

In de eerste divisie laten de Groningen Giants zien dat ze de stap naar de Eredivisie wel degelijk kunnen maken. De formatie won afgelopen zondag de vijfde wedstrijd op rij en staat ongeslagen bovenaan. De playoffs zijn veiliggesteld en homefield advantage lijkt slechts een formaliteit.

Zondag werd naaste concurrent Enschede Broncos met 14-0 verslagen. In een rommelige wedstrijd was het uiteindelijk wide receiver Rune Heyden die van doorslaggevend belang was met twee scores. De wide out haalde een 50-yard pass van Bas Hilberdink binnen voor de 6-0 voorsprong.

De tweede score van Heyden was zowaar nog mooier. Een punt van de Broncos werd door de receiver maar liefst 90 yards teruggebracht voor de tweede zespunter van de middag. De two-point conversion gooide de wedstrijd voortijdig in het slot.

Groningen neemt door de overwinning een two-game voorsprong op de Broncos, die in dezelfde poule opereren. De Noorderlingen lijken hiermee aan te koersen op een promotie naar het hoogste niveau.

Voorafgaand aan het seizoen werd Groningen uit de Eredivisie geplaatst, omdat zij niet aan de teameis voor minimum aantal spelers voldeden. Dat dit geen belemmering hoeft te zijn, voelt de eerste divisie nu aan den lijve.

Het andere team dat voorafgaand aan het seizoen in de Eredivisie werd geplaatst, Spijkenisse Scouts, heeft de leiding in Poule B. Een mooie apotheose ligt dus in het verschiet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *