Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Tebow-alert: Philadelphia lijft quarterback in

Tim Tebow is terug in de NFL. De quarterback tekent naar alle waarschijnlijkheid een contract van één jaar bij de Philadelphia Eagles. Hij vloog zondag naar Philadelphia om de laatste plooien glad te strijken en aanwezig te zijn bij het begin van het offseason programma van de Eagles.

Het is geen geheim dat wij bij GridIron fan zijn van Timothy Tebow. De quarterback ontpopte zich bij Florida tot een legende en was met name bij de Denver Broncos even later nog een sensatie. In de eerste ronde van de playoffs in 2011 speelde hij de wedstrijd van zijn leven en leidde hij zijn ploeg langs de Pittsburgh Steelers. We vergeten maar even dat een week later de New England Patriots met 45-10 te sterk waren. Avonturen bij de New York Jets en diezelfde Patriots liepen later op niets uit, waardoor hij besloot als analist aan de slag te gaan bij ESPN.

Toch had de 27-jarige spelverdeler de NFL nog niet uit zijn hoofd gezet en dat wordt nu beloond met een contract bij de Eagles. Als iemand Tebow aan de praat krijgt, is het toch Chip Kelly die ervaring heeft met dynamische quarterbacks. Het QB-corps van de Eagles bestaat naast Tebow uit Sam Bradford, Matt Sanchez en Matt Barkley (de Eagles nog probeerden laatstgenoemde nog te slijten, maar ze kregen niet genoeg terug voor hem).

Tebow heeft de afgelopen twee seizoenen overigens niet stil gezeten. Samen met quarterback-coach Tom House, die ook Tom Brady de fijne kneepjes van het vak leerde, werkte hij aan zijn techniek. Hij krijgt nu de kans om te laten zien dat dit nut heeft gehad en dat hij daadwerkelijk een volwaardige NFL-quarterback is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *