Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

AFBN wedstrijdcommissie stapt op

De AFBN wedstrijdcommissie is opgestapt. De heren en dames die verantwoordelijk zijn voor het wedstrijdschema, het regelen van de scheidsrechters en de spelerspassen hebben geen zin meer in hun taak. In een open bericht laten zij weten dat er de afgelopen weken ontwikkelingen zijn geweest, waar zij niet blij van werden. “Wij willen niet met modder gooien richting het bestuur, maar onze emmer is nu dus wel vol,” aldus het statement.


De laatste druppel werd wel nog even aangehaald door Jeannette Willems, Arjen Muit, Theo Dankers, Michael Janmaat en Mailys Petrini.

De emmer blijkt afgelopen weekend te zijn overgelopen, toen het AFBN bestuur eenzijdig besloot om komend weekend de junior tackle wedstrijden uit het schema te halen en op te schorten. Reden hiervoor was om Dutch Junior Lions ruimte te geven nog een training in te lasten. Diverse verenigingen hadden, onrechtmatig, de spelers verboden uit te komen door de Lions tijdens een competitieweek.

“Wij kunnen niet begrijpen dat er besluiten worden genomen die grote invloed hebben op de competitie,” aldus de wedstrijdcommissie. “In het belang van een kleine groep wordt de meerderheid nu door het bestuur met een probleem opgezadeld, waarvan de gevolgen niet te overzien zijn. Dit is voor de wedstrijdcommissie geen werkbare situatie en daarom hebben wij besloten unaniem onze functie neer te leggen.”

Een en ander houdt ook in dat de website wcienl.nl niet meer in de lucht is.

Het AFBN bestuur was niet bereikbaar voor commentaar. Volgens voorzitter Jeannette Willems is er niet eens gereageerd op het feit dat de wedstrijdcommissie haar functie heeft neergelegd. Hoe het bestuur dit gaat opvangen is nog niet duidelijk.

Dat er grote verantwoordelijkheden nu zomaar niet worden opgepakt kan de bond er niet bij hebben. Om de impact te schetsen: tijdens een poll voor nieuwjaar werd Jeannette Willems onder andere nog verkozen tot AFBN Vrijwilliger van het Jaar.

Zelf zegt Willems te balen van de situatie: “DJL is belangrijk en ik hoop ook echt dat ze winnen, maar competitiewedstrijden zomaar uitstellen zonder dat er uitzicht is om ze in te halen kan in onze ogen niet. Dan moet je de veroorzaker aanpakken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *