Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Draft Bust 2008: Darren McFadden

In de week naar de Draft toe, kijkt Gridiron draft expert Haroen Maree terug op de busts en sterren van de afgelopen lichtingen. Dit jaar de draft bust uit 2008: Darren McFadden.

De NFL Draft van 2008 is er eentje om heel snel te vergeten en het er nooit meer over te hebben. Deze draft class had zo verschrikkelijk veel potentie en talenten, maar een aantal seizoenen na dato is de gehele eerste ronde uitgespeeld of niks meer dan een middelmatige NFL speler geworden. De grootste teleurstelling in deze draft was running back Darren McFadden, de fourth overall draft pick van de Oakland Raiders.

Vanuit high school was McFadden een van de meest gewilde recruits dat jaar. Elke grote universiteit bood hem een beurs aan, maar deze Arkansas High School Player of the Year besloot thuis te blijven en zijn talenten te vertonen bij de University Of Arkansas Razorbacks.

In zijn drie college-jaren bij de Razorbacks was McFadden niets minder dan spectaculair en een genot om naar te kijken. McFadden was misschien wel de meest spectaculaire college speler die in twintig jaar om de hoek kwam kijken. Hij kon werkelijk echt alles: touchdowns gooien en rennen, maar ook kickoffs en punt returns teruglopen voor TD’s.

McFadden is nog steeds de tweede speler aller tijden in de SEC conference met de meeste carrière yards, achter voormalig Heisman Throphy winnaar en levende legende Bo Jackson.  Geen slecht gezelschap om in te verkeren.

McFadden flikte het om twee seizoenen achter elkaar tweede te worden in de Heishman Trophy verkiezing. Zo bizar goed en getalenteerd was hij toen hij zich beschikbaar stelde voor de NFL draft van 2008.

Nadat McFadden een 4.33 liep op de 40 yard dash tijdens de NFL combine, was het duidelijk dat hij een top 5 draft pick zou worden. Uiteindelijk ging hij als vierde pick in de eerste ronde naar de Oakland Raiders. Helaas door bar slechte managementkeuzes, een opeenstapeling van blessures en weinig talent om hem uit de brand te helpen is de carrière van McFadden nog geen succes.

Zijn contract is dan ook niet verlengd bij de Raiders. McFadden heeft ondertussen onderdak gevonden bij de Dallas Cowboys. In Dallas verwacht Jerry Jones dat hij DeMarco Murray zal vervangen, omdat ze in Dallas ervan overtuigd zijn dat hun O-Line ervoor zorgt dat het talent en potentie van McFadden er nu wel uit gaat komen. Misschien dat dit dus alsnog het jaar van de draft bust uit 2008 wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *