Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Draft Winston in gevaar door verkrachtingszaak?

Jameis Winston is officieel aangeklaagd voor een verkrachtingszaak uit 2012. Een zaak die zijn toekomst in de NFL aardig kan beïnvloeden. 

De Tampa Bay Buccaneers hebben publiekelijk hun voorliefde voor Winston al uitgesproken. De kans is groot dat hij dus als allereerste gekozen gaat worden tijdens de aanstaande draft. Een voorrecht dat hem veel geld gaat opleveren. Daarnaast heeft hij al een contract getekend bij Nike. Een handtekening die ook al de nodige dollars vertegenwoordigt. Geld dat hij waarschijnlijk gaat inzetten om te schikken met de dame die hem aanklaagt voor verkrachting.

Aanklacht met hoge prijs
Er werd al eerder aangifte gedaan tegen Jameis Winston door mede-studente Erica Kinsman. Toen was de zaak niet sterk genoeg en werd Winston niet verder vervolgd. Ruim twee jaar na de vermeende daad in december 2012 dient zij nu echter officieel een aanklacht in. De risico’s voor de beoogd nummer 1 draftpick zijn een stuk groter. En dan hebben we het nog niet eens over een veroordeling.

Als de zaak echt voorkomt, loopt zijn deal met Nike gevaar. De NFL kan hem bovendien schorsen, nog voor hij ooit één snap in de NFL neemt, voor stout gedrag buiten de lijnen. Zoals ook Adrian Peterson vorig jaar buitenspel stond voor het straffen van zijn kind. Daarbij kunnen de Buccaneers door deze dreiging van een schorsing of misschien zelf gevangenisstraf het risico van het draften van Jameis Winston te groot vinden. Hoe lager je wordt gekozen, hoe minder je verdient.

Nee, je hoeft geen rechten te studeren om in te zien dat Jameis Winston er alles aan gelegen is om met Erica Kinsman te schikken. Het kost een paar centen, maar minder dan het verlies dat hierboven geschetst is. De Buccaneers zullen het hem vast wel influisteren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *