Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Mexicaanse coach voor Groningen Giants

De opmars van de Groningen Giants gaat vooralsnog van een leien dakje. Opvallend, want de ploeg heeft geen echte hoofdcoach aan de zijlijn staan. De ploeg doet het in het Hoge Noorden met een offensive en een defensive coördinator. Toch lijkt daar verandering in te komen. De Mexicaan Mauricio Garcia is volgens ingewijden volgend seizoen de man aan het roer.

Garcia is een gerenommeerde naam in Mexico. Vorig seizoen gaf hij leiding aan het Mexicaanse college team van de Aztecs.

Hoe Groningen op het pad van Garcia kwam is eigenlijk een verkapt liefdesverhaal. De vrouw van Garcia geniet een vierjarige opleiding in de provincie en wil daar promoveren. Mevrouw was een van de gasten tijdens de Groninger Super Bowl Party begin februari. Hier raakte zij aan de praat met het American football team.

Volgens de love story komt ook de echtgenoot richting Nederland om hier aan dezelfde universiteit zijn Masters-degree te halen. Dit betekent dat Garcia voor de komende vier seizoenen beschikbaar is om leiding te geven aan de groen-witten.

“De bedoeling is dat de coach zich halverwege augustus bij het team voegt,” aldus voorzitter Johan Oosterhuis. “Hij is hier dan dus mooi op tijd voor het off-season, voor trainingskamp en voor Atlantic Cup. Wij hebben concreet nog geen positie met hem besproken, maar wij hebben momenteel geen hoofdcoach.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *