Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Contractverleniging Lewis toont weinig vertrouwen

De tweede langst zittende hoofdcoach uit de NFL, blijft nog iets langer zitten. De Cincinnati Bengals hebben het contract van Marvin Lewis met één jaar verlengd tot en met 2016. Een twijfelachtige contractverlenging.

Marvin Lewis heeft er inmiddels twaalf seizoenen opzitten in Cincinnati. Daarin wist hij het te schoppen tot de hoofdcoach met de meeste overwinning voor de Bengals. Vorig jaar behaalde hij als 37ste coach in de NFL 100 gewonnen wedstrijden bij één team. Zijn Bengals-record is nu 100-89-2.

Op zich een prima aantal. Tegenvallend is echter het resultaat in de playoffs. In zes seizoenen behaalde hij weliswaar deze eindrondes. Echter, alle zes de keer was het na één wedstrijd afgelopen. Slechts één andere coach in de geschiedenis van de NFL (Jim Mora, red.) wist zijn eerste zes playoff-wedstrijden te verliezen. Het gebeurde zelfs vier seizoenen op rij, wat wel een NFL-record is. Niet bepaald een positieve.

Winnen in het reguliere seizoen is belangrijk, maar winnen in de playoffs nog een stukje belangrijker. En dat doet Lewis helaas niet. In dat licht bezien is de quote van Bengals Team President Mike Brown er eentje met twijfels: “Deze verlenging toont ons vertrouwen in hem en hoe we naar de toekomst kijken”. Eén jaartje verlenging klinkt niet als een diep vertrouwen in Marvin Lewis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *