Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

NFL schorst Greg Hardy 10 wedstrijden

De Cowboys wisten dat ze een gok namen met het tekenen van defensive end Greg Hardy. De vrees is uitgekomen nu de NFL een schorsing van tien wedstrijden heeft uitgesproken volgens de ‘personal conduct policy’. 

Met de tien wedstrijden schorsing zou Greg Hardy pas zijn eerste wedstrijd voor de Dallas Cowboys spelen in week 11 tegen de Carolina Panthers. Inderdaad, zijn oude ploeg. De organisatie waar hij in 2013 zijn beste seizoen kende op weg naar een Pro Bowl uitverkiezing. Vorig jaar speelde hij slechts één wedstrijd, alvorens hij buitenspel werd gezet omdat hij aangeklaagd werd voor mishandeling en bedreiging van zijn ex-vriendin. Een aanklacht waarvoor hij later werd vrijgesproken, omdat zijn ex niet kwam opdagen bij de rechtbank.

Ondanks dat hij niet veroordeeld is, vindt de NFL dat hij de sport toch benadeeld heeft. Via de ‘personal conduct policy’ reden tot schorsing. Iets dat al tijden in de lucht hing. Voordeel voor de Cowboys is dat hij tien wedstrijden geschorst zonder recht op salaris. Dat scheelt in ieder geval op het éénjarige contract ter waarde van 13 miljoen dollar.

De spelersvakbond heeft wel al aangekondigd in beroep te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *