Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

NFL zit Texas dwars

Met veel bombarie werd dinsdag het nieuwe programma van de NFL aangekondigd. De bond weet haar fans altijd bezig te houden, ook in tijden dat er eigenlijk niets te melden is. Terwijl blogs, sportzenders en kranten over elkaar heen vielen om de programma’s van verschillende teams met elkaar te vergelijken, zat men in Texas met iets heel anders in de maag. Ze zagen in de Lone Star State namelijk dat de Dallas Cowboys op zaterdag 19 december een thuiswedstrijd spelen tegen de New York Jets. Waarom is dat belangrijk? 19 december is ook een van de drie dagen waarop de finales van de high school-competitie worden gespeeld in AT&T Stadium, de thuisbasis van de Cowboys.

De UIL, of University Interscholastic League, had het weekend van 17 tot en met 19 december al een tijdje rood omcirkeld in de agenda van AT&T Stadium. Blijkbaar heeft de NFL daar maling aan, want de bond programmeerde de 19de een thuiswedstrijd voor de ploeg van Jason Garrett. De zaterdagavondwedstrijd wordt bovendien uitgezonden op NFL Network. Aangezien het programma van de NFL zo flexibel is als Peyton Manning, lijkt het erop dat de jongelingen moet uitwijken naar NRG Stadium in Houston of de Alamodome in San Antonio.

Mensen die de film (of serie) Friday Night Lights hebben gezien, weten hoe ongelofelijk populair high school football in Texas is. Dat laten de bezoekersaantallen van de afgelopen jaren ook wel zien. In 2013 kwamen er 54.347 supporters naar de finale tussen Allen en en Pearland, een jaar later zaten er 52.308 mensen om te kijken naar hetzelfde Allen tegen Cypress Ranch. De finales worden sinds 2010 gespeeld in AT&T Stadium en alle partijen, het bestuur van het stadion, de Dallas Cowboys en de UIL, hebben meerdere keren de wens uitgesproken die samenwerking voort te zetten. De NFL heeft daar echter maling aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *