Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Cards’ GM Keim waakt voor probleemgevallen

Bijzaken domineren de NFL tegenwoordig. Iedereen verlekkert zich tijdens het seizoen aan schitterende acties op het veld, maar met name tijdens de komkommermaanden ligt de focus op de acties van spelers naast de gridiron. The Summer of Gronk is een positief voorbeeld, maar met Aaron Hernandez, Ray Rice, Johnny Manziel, Greg Hardy en Adrian Peterson hebben we genoeg voorbeelden van hoe het niet moet. Er lijkt een explosieve groei te zitten in het aantal probleemgevallen in de league (of in het aantal dat in de publiciteit komt?). En dat is ook Steve Keim, GM van de Arizona Cardinals, opgevallen.

Keim hield woensdag een pre-draft bijeenkomst met journalisten en daar kwamen ook de karakterproblemen bij spelers, en dan met name nieuwe spelers, ter sprake. Volgens Keim sluiten de beleidsbepalers van én in de NFL de ogen voor probleemgevallen, een categorie waar ook Jameis Winston in valt. Hij had een treffend en tevens geniale quote in petto om zijn punt te maken. “Als Hannibal Lecter een 4.3 zou rennen, had hij volgens ons waarschijnlijk een eetstoornis.”

Tuurlijk, het is wat overdreven. Toch blijft het een feit dat teams niet adequaat genoeg optreden om dit soort imago-schadende gevallen te mijden. Te vaak voert atletisch vermogen de boventoon en worden stoptekens genegeerd. Problemen naast het veld zijn volgens Keim echter de nummer 1 reden waarom spelers het niet redden in de NFL, gevolgd door blessures, het niet kunnen leren van het spelletje en er niet genoeg voor willen doen.

Feit blijft dat Winston hoogstwaarschijnlijk als eerste het podium mag betreden tijdens de NFL Draft. Kan iemand leren van zijn fouten? Ja. Is de kans echter groot dat hij opnieuw in de problemen gaat komen? Ja. Het is een risico dat de Tampa Bay Buccaneers willen nemen met Winston en niet veel later een andere ploeg met wide receiver Dorial Green-Beckham, die een geschiedenis van drugs en geweld met zich meebrengt. Probleemgevallen die door scouts goed genoeg bevonden worden vinden altijd een plekje in de NFL. Het is de vraag of dat een goede zaak is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *