Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Draft Bust 2009: Josh Freeman

Beginnend aan zijn laatste seizoen bij de Kansas State Wildcats was de verwachting niet dat Josh Freeman een first round draft pick zou zijn. Na een goed laatste jaar in college kozen de Tampa Bay Buccaneers hem in de eerste ronde, ze traden zelfs omhoog om hem te krijgen.

Freeman deed de Bucs denken aan Big Ben, de quarterback van de Pittsburgh Steelers. Groot, sterk, mobiel in de pocket om plays levend te houden met een zeer goede arm, die ook nog eens zuiver was on the run.

Freeman was de starting quarterback aan het begin van zijn tweede NFL seizoen en had een goed jaar met 25 TD passes tegenover slechts 6 interceptions. Zijn quarterback rating was maar liefst 95.6 rating points.

De Tampa Bay Buccaneers leken voor het eerst in het bestaan van de football club dan eindelijk hun franchise quarterback te hebben gevonden. Freeman kreeg een hoofdcoach in de persoon van de toen 32-jarige Raheem Morris. Morris en Freeman kenden elkaar nog uit de college-jaren. Morris was defensie coördinator bij de Wildcats, toen Freeman daar de quarterback was. Het leek een gouden combinatie.

Morris werd echter snel de laan uitgestuurd bij de Buccaneers. De nieuwe hoofdcoach Greg Schiano en Freeman kenden geen gelukkig huwelijk. Schiano besloot halverwege het 2013 seizoen Freeman los te laten en zijn geld op een andere spelleider te zetten.

Eind deze maand staat de draft voor deur. Wat zijn de eerste woorden die Commissioner Roger Goodell in de mond zal nemen? “With the first overall pick the Tampa Bay Buccaneers select quarterback Jameis Winston, Florida State”?

De Buccaneers zijn alweer (en dus nog steeds) op zoek naar hun franchise quarterback. Sommige NFL teams als de Patriots winnen divisie na divisie en sommige NFL teams als de Buccaneers raften binnen een aantal seizoenen hun zoveelste franchise guy met de zoveelste hoofdcoach.

Ik was werkzaam voor de Buccaneers toen Josh Freeman zijn NFL debuut maakte tegen de Patriots in London een aantal jaren terug. Ondanks de pak slaag die hij kreeg van Tom Brady die zondagmiddag, zag je wel een quarterback die uitstraalde dat hij voor het team wilde werken. Anno 2015 probeert Freeman echter een back up quarterback positie te verkrijgen bij de Miami Dolphins.

Hij is pas 27. Alles kan nog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *