Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Ontdekkers Boldewijn: “Hij krijgt zeker nog kansen”

Als een verlegen danser van dansschool Lucia Marthas liep Geraldo Boldewijn rond de tijd van de World Bowl overwinning van Amsterdam Admirals de armen in van toenmalig Amsterdam Panthers coach Wayne Neijhorst. “Een lenige en bovenal heel aardige jongen, die vooral een gretige indruk maakte. Geraldo was overal. Als speler, als coach, maar ook als er ergens een veldje uitgezet moest worden of pionnen moesten worden neergezet.”

“Hij legde zo zijn neus op zijn knie. Hij was ontzettend lenig. En je merkte soms niet dat hij er was, anders dan dat hij ballen ving. Als we oefeningen deden, dan hoorde je alle big guys kreunen en steunen, maar bij hem ging het geruisloos,” herinnert Neijhorst zich, die zich wel eens zorgen maakte over het fysieke voorkomen van Boldewijn toen deze op de leeftijd kwam om tackle te gaan spelen.

Flag football ging Boldewijn al naar behoren af. Hij maakte onderdeel uit van een lichting die niet te verslaan was. Dit viel ook op bij de scouts van de Amsterdam Admirals. John Leijten en Martin Kuitert viel het meteen op. Leijten zegt daar nu over: “Hij was erg atletisch en nog erg jong, maar je zag toen al dat hij college of NFL Europe als Nederlander makkelijk aan zou kunnen. Hij was een bijzondere atleet.”

De Admirals coaches namen een aantal jongens uit de Bijlmer onder hun hoede, waaronder Boldewijn, maar ook Ricky Tjong-a-tjoe. In het Kraaiennest werd het talententeam onder handen genomen. Volgens Neijhorst moest Boldewijn er regelmatig op gewezen worden hoe talentvol hij was. “Geraldo was heel bescheiden, bijna verlegen zelfs. Bovendien was hij zo aimabel in voorkomen, dat ik me wel eens zorgen maakte of hij zich staande zou houden binnen de machocultuur bij de Panthers.”

Toch is dat volgens zijn ‘ontdekker’ ook het pluspunt van Boldewijn. “Als je met Boldewijn praat, dan maakt hij indruk op je. Zo zal het ook gaan met interviews in de National Football League. Niet alleen is hij een fantastische atleet, hij is ook nog een fantastisch mens. Dat kan iedereen die met hem heeft gewerkt beamen en dat gaat hem zeker kansen bieden.”

Leijten onderstreept die visie: “Het gaat over je work ethics en je skill set. Coaches zitten niet te wachten op spelers die alleen maar voorop willen lopen en het hoogste woord hebben. Als er talent is, komt dat er wel uit, ongeacht of iemand verlegen is of niet.”

Boldewijn probeert momenteel een NFL-roster te halen, nadat hij vorig jaar bij Atlanta Falcons net voor de laatste roster cuts een blessure opliep. De NFL teams draften volgende week een nieuwe lading college spelers, vervolgens vangen in juli de trainingskampen weer aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *