Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Voorbeschouwing Amsterdam Panthers – Nijmegen Pirates

De wedstrijd tussen de Panthers en de Pirates is een wedstrijd tussen de twee rode lantaarndragers in de AFBN Eredivisie.  Sterker nog, de verliezer is de voornaamste kandidaat om aan het einde van het seizoen te degraderen.

De Pirates komen terug van een verlies tegen de Eagles. Op 6 april konden de Pirates totaal niets inbrengen tegen de landskampioen. Met maar liefst 43-0 werd er verloren. De Panthers wisten hun vorige wedstrijd wel te winnen. Dit was meteen de eerste gewonnen wedstrijd dit seizoen, en ook de eerste keer dat de offense meer dan 20 punten wist te scoren. De overwinning kwam tot stand tegen de aangeslagen Lightning Leiden, die tijdens de confrontatie drie belangrijke spelers verloren aan blessures.

De Matchup
Een kijkje naar de statistieken vertelt ons dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Offensief  krijgen beide teams niet veel voor elkaar. De Pirates sprokkelen slechts 87 yards per wedstrijd bij elkaar. De Panthers doen het niet veel beter met 95 yards/wedstrijd. Dit vertaalt zich dan ook naar het lage aantal punten per wedstrijd (Panthers 10, Nijmegen 3). De Pirates zijn ook op defense een gatenkaas dit jaar en geven gemiddeld 31 punten op per wedstrijd. De Panthers doen het beter en geven twee touchdowns per duel minder weg.

Spelers om in de gaten te houden vandaag
Bij de Panthers is Sven Janssen weer terug en hoe! Hij leidde zijn team met touchdown runs en passes naar de eerste overwinning tegen Leiden. Nu Janssen weer hersteld is van zijn blessure en terug op het veld is, kunnen wij meer van hem verwachten.

Bij Nijmegen heeft derde quarterback Mike Gerrits niet kunnen overtuigen tegen Alphen. Gerrits kwam in het veld nadat Jameson Paesch geblesseerd de wedstrijd moest staken. De grote vraag zal zijn wie deze wedstrijd under center zal staan.

Onze voorspelling
Sven Janssen heeft de smaak te pakken en rent zijn ploeg weer een weg naar een overwinning. 32-6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *