Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Oprichter Longhorns geeft advies: “Laat je niet wegjagen!”

Ooit was hij de oprichter van de Purmerend Longhorns, nu zit hij in de politiek. Maar dat is net de arena waar het nieuwe team uit Purmerend oog voor moet hebben. Melvin Smid juicht het initiatief om in Noord-Holland een nieuw team te starten toe: “Maar laat je niet wegjagen door het feit dat er in Purmerend bijna geen sportaccommodaties voor deze sport zijn. Ga het gesprek aan en presenteer jezelf aan de politieke partijen om het op de agenda te krijgen.”

In Purmerend is een gebrek aan sportaccommodaties, zo weet Smid. “Het vorige initiatief om in de stad American football te organiseren liep stuk, omdat er geen eigen onderkomen was,” zo vertelt Smid. “We werkten er allemaal keihard aan, maar uiteindelijk was de top van de organisatie niet breed genoeg om die teleurstellingen te dragen. Doordat we steeds moesten verhuizen en dus geen eigen omgeving konden creëren, liepen de dragende krachten weg en waren we noodgedwongen het initiatief te staken.”

Smid raadt de nieuwe initiatiefnemer Nando van Berlo om nauwe contacten te onderhouden met SPURD, het geprivatiseerde sportbedrijf van de gemeente. “Steeds meer voetbalclubs in de regio wenden zich tot een kunstgras, waardoor ze minder velden nodig hebben. Het kan dus goed zijn dat er op korte termijn velden vrijkomen, die hiervoor geschikt zijn.”

Alhoewel hij het huidige football-landschap niet kent, denkt hij dat de tijd rijp is voor een footballteam. “Toen wij met de Longhorns de markt in kwamen, was er veel animo onder spelers. Daar lag het probleem ook niet. Maar wij wilden in de volle breedte iets bouwen en dat wekte weerstand van teams uit de buurt. Zo werden we met de nek aangekeken door Hoorn Unicorns. Dat was ook niet gek, want een aantal van hun gepensioneerde spelers werden bij ons weer actief.”

De voormalige oprichter van Longhorns vindt het jammer dat de oude naam niet weer van stal is gehaald, maar kan dat wel begrijpen. “Deze jongens willen een nieuw start en geen verwarring. Ik kan me dus goed voorstellen dat ze met een andere naam op de proppen zijn gekomen. Mijn deur staat voor ze open. Ik voorzie ze graag van advies.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *