Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Van den Boogaard nieuwe hoofdcoach Trojans

Achter de schermen is het onder het beleid van voormalig Trojans voorzitter Stephan Tuinenburg zo beslist: Wouter van den Boogaard wordt volgend seizoen de nieuwe hoofdcoach van de 010 Trojans.

Volgens ingewijden werd Van den Boogaard vorig seizoen al gebracht als de nieuwe voorman, op voordracht van de oud-voorzitter. De van overgekomen coach van Arnhem Falcons wilde de rol destijds echter niet meteen accepteren.

Stephan Tuinenburg is niet meer betrokken bij de Trojans, maar bevestigt dat. “Wouter wilde niet te veel bombarie en eerst de kat uit de boom kijken. Ik heb hem gezegd dat ik binnen twee jaar de Tulip Bowl wilde winnen en dat hij in mijn ogen een ideale hoofdcoach zou zijn.”

“En dat zeg ik met alle respect voor de huidige hoofdcoach Michel Storm, een eerlijke en betrouwbare coach die er altijd voor ons staat.”

Achter de schermen is het echter Van den Boogaard al, die de ploeg bij elkaar raapt na een verlies en ophitst bij een winst. In Rotterdam is het publiek geheim dat Storm graag een stap naar achteren doet als hij betrokken kan blijven en de klik met zijn opvolging goed is. Het duo heeft dit seizoen goed laten zien met elkaar te kunnen werken.

Van den Boogaard wilde inhoudelijk niet op het verhaal reageren. Storm zelf concentreert zich liever op het huidige seizoen: “Eerst nog even minimaal vijf wedstrijden heel hard werken en dan gaan we weer verder kijken als team.”

010 Trojans won vandaag met grote cijfers van Lightning Leiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *