Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Voorbeschouwing Amsterdam Crusaders – Hilversum Hurricanes

Een schok ging door Nederland twee weken geleden, toen de Hilversum Hurricanes de Crusaders uit Amsterdam versloegen in overtime. Maar het was long time coming. De Crusaders wonnen wedstrijden wel, maar konden totaal niet overtuigen. Zij moesten een keer onderuit gaan. De Crusaders konden geen running game creëren en tot overmaat van ramp viel ook quarterback Joey Kraan uit. De offense van de Hurricanes nam hier dankbaar gebruik van en MVP kandidaat Maurice Tielen besliste de wedstrijd in overtime.

De overwinning van vorige wedstrijdronde zorgt voor een interessante stand in Poule B. Want wanneer de Crusaders vandaag thuis ook verliezen, staan beide ploegen op twee verliespartijen, waarbij de Hurricanes de tie breaker hebben. Alle hens aan dek dus in Amsterdam voor deze interessante wedstrijd.

De Matchup
De Hurricanes zijn inmiddels gestegen tot de tweede offense van de League als het om yards gaat (247). Zij weten deze om te zetten tot 21 punten per wedstrijd, waarmee zij derde staan in de league. Het grote probleem bij de Hurricanes is dat zij ook 21 punten per wedstrijd opgeven. De defense van de Hurricanes needs work. Zij hebben tegen de Cru wel signalen van verbetering laten zien. Vandaag mogen zij dit bevestigen. De Crusaders moeten blijven vertrouwen op die running game, omdat deze in voorgaande wedstrijden gewoon werkte. Run defense is nog steeds een Achilleshiel in de Mediastad.

Spelers om in de gaten te houden
Maurice Tielen speelde twee weken een goede wedstrijd en had met twee touchdown passes een belangrijk aandeel in de overwinning. Hij kreeg hierbij hulp van Nick da Costa, die al het hele jaar goed speelt. Dennis de Wit lijkt de running back duties overgenomen te hebben en WR/K/DB Tim Beuckens staat op twee interceptions dit seizoen.

Bij de Crusaders had running back Endy Evenwel niet een hele goede dag in de eerste wedstrijd tegen de Hurricanes. Hij zal zich graag willen revancheren. De grote vraag is natuurlijk of quarterback Joey Kraan zal spelen of dat Claudio Bartolozzi under center zal staan. Melvin Maasdamme is de favoriete receiver met 17 catches dit seizoen.

Onze voorspelling
Wij zien een getergd Amsterdam deze wedstrijd winnen en over 200 yards rushing neerzetten. 30-14 Crusaders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *