Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Voorbeschouwing Arnhem Falcons – Alphen Eagles

Vandaag wordt voor Arnhem de wedstrijd van het jaar gespeeld. De landskampioen komt namelijk op bezoek. De Falcons zijn dit seizoen nog het enige ongeslagen team en willen dit graag zo houden. Want dit jaar moet het jaar van de Tulip Bowl worden en deze is het makkelijkst te bereiken door eerste in de poule te worden. Dan hoeft er in de halve finale namelijk niet tegen de Crusaders aangetreden te worden. De afgelopen jaren bleek dit een onoverkomelijke opgave. Bij winst zal de eerste plek in de poule een stuk dichterbij zijn.

De Eagles willen natuurlijk ook eerste in de poule worden. Daarom zal er gewonnen moeten worden deze wedstrijd. De Eagles zijn in topvorm. Drie weken geleden werd er door middel van goed spel makkelijk gewonnen van de Pirates en afgelopen week werd er verrassend van GFL team Marburg Mercenaries gewonnen. De Eagles stegen boven zichzelf uit deze wedstrijd.

De Matchup
De Falcons hebben met afstand de beste offense in de Eredivisie. Met bijna 300 yards per wedstrijd gaan zij fier bovenaan. Zij spelen tegen de beste defense in het land, die nog geen 70 yards per wedstrijd opgeeft. Maar andersom is de matchup net zo interessant. De Eagles staan nummer een in scoring offense met 30 punten per wedstrijd, terwijl de Falcons maar een krappe 6 punten per wedstrijd opgeven. Een beter affiche kan je dus niet bedenken voor deze veelbepalende wedstrijd. Kan de defense van Erwin Gloudemans  de running attack van Arnhem stoppen? En kan de defense van Martin Doomen de high scoring pass happy offense van Richard Bouthoorn aan banden leggen?

En wat voor rol zal het weer spelen? Het belooft droog te zijn in Arnhem, dus beide teams kunnen hun beste spel laten zien.

Spelers om in de gaten te houden
Tegen 010 was het weer de Stamper/Harris show. Ook vandaag weer zijn alle ogen op hen gericht. En wie weet zet Doomen Joost Holtslag als Joker in. Holtslag heeft het hoogste average van de drie backs. AJ Hobbelink heeft laten zien een constante quarterback te zijn dit jaar. En met Ramsey en Newman op receiver heeft hij twee gevaarlijke targets die altijd all-the-way kunnen gaan. Safety Milan Lentze wil graag tegen Alphen zijn league-leasing zevende interception maken en aan de aanwezige Dutch Lions laten zien dat hij een uitnodiging voor het volgende trainingskamp verdient.

Aan de kant van Alphen draait alles om quarterback Richard Bouthoorn. Als hij “AAN” is, is hij niet te stoppen. Hij zal met veel vertrouwen de wedstrijd instappen na zijn goede wedstrijd tegen de Mercenaries. Receiver Ananias Semedo lijkt weer terug van een blessure en samen met Amir Anches vormt hij de deep threat. Gear4Teams Player of the Week running back Jermaine Charles hoopt zijn prestatie tegen Nijmegen te evenaren.

Op defense springen er weinig individuen uit, dat is de kracht van Alphens defense.

Onze voorspelling
Alphen is altijd goed in must-win games. De boost van afgelopen EFL wedstrijd zal het verschil maken in deze wedstrijd. Alphen wint met 34-21 en maakt het weer spannend in Poule A.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *