Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Voorbeschouwing Lightning Leiden – 010 Trojans

Lightning Leiden en 010 Trojans staan dit seizoen voor t eerst tegenover elkaar. Theoretisch gezien kunnen beide teams nog een plek in de playoffs bemachtigen, maar dan moeten er wel rare dingen gebeuren. Belangrijker voor Leiden is, dat zij nog op de laatste plek kunnen eindigen. En dat wil niemand, zeker niet met de onzekere competitiesamenstelling van volgend jaar. De Trojans kunnen ook nog laatste worden in de poule, maar dat lijkt minder voor de hand liggend.

Beide teams komen terug van kansloze nederlagen twee weken geleden. Leiden ging in Amsterdam onderuit met 32-3 en de Trojans verloren met 30-0 van de Falcons. Dat deze uitslag geflatteerd was is een ding wat zeker is. De Trojans kwamen meerdere keren in goede veldpositie, maar individuele fouten belemmerden de Trojans tot scoren.

De Matchup
De Trojans zullen weer vertrouwen op hun running game. Leiden heeft laten zien dat zij de running game niet al te best kunnen stoppen, dus dat zal 010 vertrouwen geven. Daarnaast wordt het een wedstrijd van mannetjes inpassen op de juiste plek. Lightning Leiden verloor tijdens het laatste competitietreffen drie belangrijke spelers, waaronder quarterback Dany Ortega. Tight end Brian Spapens zal daarom opnieuw onder center staan. Lightning kan zich daar aan optrekken: de enige overwinning van dit seizoen kwam onder zijn leiding tot stand.

Spelers om in de gaten te houden
Aan Rotterdamse zijde wordt het tijd dat running back Kevin Wesseling weer eens van zich laat horen. Hierbij is het belangrijk dat hij de aerial ondersteuning krijgt van quarterback Leroy ter Haar. Ter Haar liet de vorige wedstrijd zien dat hij ook een balletje kan gooien, ondanks dat hij al maanden onderaan de quarterback-ladder bungelt. De jonge quarterback zou graag meer inmenging hebben in het spel en kan defenses ook met zijn voeten schaden.

Bij Leiden zijn alle ogen gericht op de replacements. Running back Glenn van Gorcum zal de load moeten dragen, zodat replacement Brian Spapens zijn spaarzame passes in alle rust kan gooien. Zonder een van de beste receivers aan Leidense zijde (receiver Wim Hoekstra brak zijn vingers) zal de rest van de receivers vandaag op moeten staan. Behalve Robert van den Brink (9 receptions) en Van Gorcum (6 receptions) is er namelijk geen balkenvanger op het roster met meer dan 1 catch.

Onze voorspelling
De running game van de Trojans gaat het verschil maken deze wedstrijd. 21-10 Trojans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *